© AFP

Belgische judoka’s sneuvelen al in tweede ronde op WK judo in Abu Dhabi

De Belgische judoka’s hebben zondag niet kunnen verrassen op de openingsdag van het WK judo in Abu Dhabi. Jorre Verstraeten (-60 kg), Amber Ryheul (-52 kg), Loïs Petit en Ellen Salens (beiden -48 kg) sneuvelden allemaal in de tweede ronde.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Jorre Verstraeten (IJF 22) won in zijn eerste ronde nog van de Congolees Arnold Kisoka (IJF 69), maar moest vervolgens zijn meerdere erkennen in de Taiwanese nummer een van de wereld Yung Wei Yang.

Amber Ryheul (IJF 30) kende een gelijkaardig WK. Ze had in de eerste ronde geen problemen met de Indische Shraddha Kadubal Chopade (IJF 108). Tegen de Duitse Mascha Ballhaus (IJF 10) kon ze echter niet stunten.

In de categorie tot 48 kg kwamen twee Belgische vrouwen op de tatami. Loïs Petit (IJF 49) was vrij in de eerste ronde en verloor in de tweede ronde van de Russische Sabina Giliazova (IJF 11). Ellen Salens (IJF 46) opende met winst tegen de Turkmeense Kurbanay Kurbanova (IJF 63) en ging vervolgens onderuit tegen de Japanse Watana Koga (IJF 9).

Maandag komt Mina Libeer (-57 kg) in actie in Abu Dhabi. Dinsdag is het de beurt aan Matthias Casse (-81 kg), de wereldkampioen van 2021, Jarne Duyck (-81 kg) en Alessia Corrao (-63 kg). Woensdag komen Gabriella Willems (-70 kg), Vicky Verschaere (-78 kg) en Sami Chouchi (-90 kg) op de tatami en donderdag is Toma Nikiforov (-100 kg) aan zet.

Op 23 juni wordt de olympische ranking afgesloten. Zeventien judoka’s per categorie plaatsen zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen. Nadien worden per continent judoka’s toegevoegd om aan 24 deelnemers te komen. Nummer een van de wereld Matthias Casse is al zeker van de Spelen. Ook Toma Nikiforov, Jorre Verstraeten en Mina Libeer staan er goed voor. Sami Chouchi, Gabriella Willems en Amber Ryheul liggen in de weegschaal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten