Foto: Sonny Vanderheyden VRT nws

Golfkarretjes brengen patiënten uit ondergrondse parking Heilig Hart Leuven naar ziekenhuis: Liften al weken defect

In de Heilig Hart parking in de Naamsestraat in Leuven staan twee grote golfkarretjes met chauffeur klaar voor minder mobiele patiënten. Omdat de liften er al 2 weken defect zijn, hebben heel wat bezoekers van het ziekenhuis het moeilijk om vanuit de ondergrondse parking van en naar het straatniveau te geraken. Omdat door een gebrek aan wisselstukken voor de liften de herstelling op zich laat wachten, is daarom deze originele oplossing bedacht. 

Het heeft even geduurd, maar parkeeruitbater Q-park heeft nu toch een gedeeltelijke en tijdelijke oplossing voor de defecte liften in de ondergronds parking tegenover het ziekenhuis Heilig Hart. Tussen 07.00 en 18.00u is er een pendeldienst met twee grote golfkarren.

De liften van de Heilig Hart Q-parking vielen regelmatig uit. De laatste drie weken liggen ze zo goed als stil. Gedelegeerd bestuurder Phillipe Debrabandere wou niet meer wachten op herstelling en komt nu met de golfkarretjes als tijdelijke oplossing." Het definitief herstellen van de liften laat op zich wachten omdat enkele onderdelen ontbreken. Het was al eens hersteld, maar toen dook een softwareprobleem op. Daarom zijn de liften nu buiten dienst en organiseren we een pendeldienst."

Foto: Lennart Segers VRT nws

"Wie minder mobiel is of gewoon liever niet via de trap naar boven wil gaan, kan een van onze medewerkers aanspreken. Na overleg met het ziekenhuis hebben we beslist om twee grote golfkarren met verschillende zitjes aan te bieden, met chauffeur. Dat kan elke werkdag tussen 07.00u en 18.00u."

"Dit is een creatieve vondst, maar het is een tijdelijk alternatief. We beseffen dat de liften moeten werken, zeker als parking van een groot ziekenhuis. In principe moeten de liften of toch zeker één lift volgende week opnieuw functioneren. Daarna zullen we evalueren of de parking nood heeft aan compleet nieuwe liften. Dat zijn wel ingrijpende werken, maar mogelijk is dat nodig", besluit Debrabandere.

Bij het regionaal ziekenhuis Heilig Hart zitten ze verveeld met de situatie. Ze hopen dat de liften snel opnieuw werken.

Meest gelezen