De poëzieroute opende in juli 2021 in het park aan het Max Wildiersplein in Sint-Job. Deze zomer breidt de route uit met meer kunstvormen.© Elke Lamens

Cultuurraad en bib zoeken kunstenaars groot en klein voor ‘Reizende route’

Brecht -

De Brechtse cultuurraad werkt aan een uniek kunstenparcours dat een ode brengt aan ‘thuis’. De kunstenroute reist in de zomer langs de verschillende deelgemeenten. Maar geen route zonder kunst. Kunstwerken zijn welkom tot en met 5 mei.

Zowel een lokale kunstenaar in de dop als een Brechtenaar bezeten door poëzie, tekenkunst, schilderkunst, fotografie, graffiti, of grafiek kan meewerken aan het kunstenparcours. Dit wil niet zomaar een tentoonstelling zijn, maar een reis doorheen de gemeente.

Hierop kunnen lokale kunstenaars hun werk kunnen tonen waarvan het publiek dan weer kan genieten. Het hart van het parcours klopt deze zomer op verschillende centrale plaatsen: eerst in Brecht, vervolgens in Sint-Job-in-‘t-Goor en tot slot in Sint-Lenaarts.

Het concept is vergelijkbaar met de reizende poëzieroute uit 2021. Echter, op deze kunstenroute is er plaats voor verschillende kunstvormen.

Bekroning

Iedereen is welkom om deel te nemen aan dit kunstzinnige avontuur, ongeacht leeftijd. De creativiteit van zowel een kind, jongere als volwassene verdient een plekje in dit kunstenparcours. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het ingediende werk op een paneel kan worden gedrukt.

Jan Wouters won in 2021 de poëzieroute met zijn gedicht ‘Passanten’.© Elke Lamens

Uit alle inzendingen selecteert een commissie enkele werken geselecteerd per categorie. Daarin maakt elk werk kans op een bijzondere prijs, als erkenning voor de creativiteit en originaliteit. Sowieso ontvangt elke deelnemer een aandenken aan deze bijzondere gebeurtenis.

De selectiecommissie bestaat uit afgevaardigden van de cultuurraad, de dienst Vrije Tijd, uitgenomen de persoon die de kunstwerken aanneemt, en de bibliotheek. De voorzitter is expert in poëzie of plastische kunst.

Wie deel wil uitmaken van het kunstenparcours, stuurt uiterlijk op 5 mei een kunstwerk in bij de dienst Vrije Tijd. Enkele weken na deze deadline maakt de selectiecommissie bekend welke werken in aanmerking komen. (ella)

cultuurraadbrecht@gmail.com, spelregels: www.brecht.be/kunstparcours
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners