Yves Bisschops is Club Koningshof, hier vertegenwoordigd door voorzitter Jeroen Stockbroekx en penningmeester Kris Oversteyns, dankbaar. Net als Davino Verhulst van hoofdsponsor Dare.© RR

Club Koningshof laat VillaMax mee zegevieren na intens beleefd minivoetbaltornooi

Schoten/Brasschaat -

Grote sportieve trofeeën worden er door Club Koningshof nu al een tijdje niet meer binnengehaald. Maar in sfeer en ambiance blijft de vereniging uit Schoten nog altijd onklopbaar. Door een mooie gift aan de vzw Villa Max tonen ze op De Pheyp nu ook hun goed hart.

Jan Auman

LEES OOK. Minister Verlinden: “Ongelooflijk welke resultaten VillaMax hier boekt”

Eén van de legendarische evenementen die Club Koningshof, met 22 teams uitkomend in de recreatieve competities van Voetbal Vlaanderen, jaarlijks organiseert, is haar minivoetbaltornooi. Zopas vond de 21ste editie plaats waarvoor 32 teams met elk tien spelers uit heel de regio afzakten naar de Zilverstraat. Daar, verscholen tussen dennen en villa’s, ligt het kunstgrasterrein van Koningshof.

Het werd een lange sportieve dag met een traditioneel feestelijke middagpauze in een regie van dj Decibel. Omstreeks 16u was met Dolce Lamoen de winnaar van het 21e minivoetbaltornooi bekend. Het sein om het grote avondfeest op gang te fluiten met tal van dj’s in een 4-4-3-opstelling.

“Dergelijk groot evenement organiseren is voor een familieclub als de onze niet evident. We zijn afhankelijk van gulle giften en sympathiserende sponsors”, aldus voorzitter Jeroen Stockbroekx. “Dit is jaarlijks een grote uitdaging. We bedachten dit keer een aantal formules waaruit kandidaten konden kiezen. Daar werd gelukkig gretig op ingespeeld.”

“Maar we wilden deze 21ste editie niet zomaar voetballend en feestend laten passeren, maar een sociale dimensie toe te voegen aan het geheel”, vult penningmeester Kris Oversteyns aan. “Onze gedachten gingen naar de jongeren die geen 21 jaar kunnen worden omdat ze getroffen worden door ziekte. Daarom besloten we om een deel van de opbrengst van ons tornooi te schenken aan de fantastische vereniging VillaMax.”

Het winnende team van Dolce Lamoen.© RR

Zieke kinderen

VillaMax organiseert kosteloze vakanties op maat voor gezinnen met een ernstig ziek kind. “Het is voor veel van deze gezinnen zeker niet eenvoudig om er even tussenuit te zijn en te genieten van een deugddoende week samen”, aldus drijvende kracht Yves Bisschops.

“VillaMax maakt dit mogelijk en zorgt voor een lichtpunt in het leven van deze gezinnen. De vakantiehuisjes, die de vzw huurt van Casa Ametza zijn gelegen in het park van Brasschaat, rolstoeltoegankelijk en ontworpen met oog voor specifieke zorgbehoeften en dat zonder in te boeten aan gezelligheid. In deze huisjes kunnen gezinnen even op adem komen.”

Antwerp-kapitein Toby Alderweireld is peter van deze organisatie. Hijzelf moest Club Brugge partij geven, maar Antwerp-reservedoelman Davino Verhulst was er wel. Met zijn bedrijf Dare kleedt hij sportclubs, bedrijven en andere organisaties.

“Dankzij ieders inbreng, zeker ook van de vele vrijwilligers achter de schermen, kunnen wij 1500 euro schenken aan VillaMax. En daar zijn we niet alleen blij mee, maar ook wel een beetje trots op”, aldus Kris Oversteyns van Club Koningshof.

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners