De voorlopige ploeg voor N-VA in Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht.© IF

Inge Brocken wordt verrassend lijsttrekker voor N-VA in nieuwe fusiegemeente, Kruibeeks burgemeester Antoine Denert duwt de lijst

Beveren/Kruibeke/Zwijndrecht -

N-VA heeft een eerste deel kandidaten voorgesteld die zullen opkomen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe fusiegemeente Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht. Inge Brocken trekt de kop, Antoine Denert sluit de rij.

Dieter Verschooren

Inge Brocken (45) is de verrassende lijsttrekker voor N-VA bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. De zaakvoerster van kledingzaak voor dames met een maatje meer Derousseaux Grande zetelde tijdens de eerste jaren van deze legislatuur als schepen voor onder meer Toerisme en Erfgoed en is momenteel gewoon gemeenteraadslid in Beveren. Daarnaast is Brocken ondervoorzitter van Unizo Beveren. Voor N-VA is Brocken de eerste vrouwelijke lijsttrekker.

Op plaats twee staat de vorige Kruibeekse burgemeester, Dimitri Van Laere (50). Van Laere is momenteel nog schepen in Kruibeke en werkt als jurist bij een notariaat. De top drie wordt afgesloten door de Zwijndrechtse fractievoorzitter en gemeenteraadslid Danny Van Hove (61), die zich op professioneel vlak bezighoudt als directeur van een aankoopgroepering.

Beverse schepenen

Op vier en vijf pronken twee Beverse schepenen Boudewijn Vlegels (72) en Ingeborg De Meulemeester (59). Cafébaas van café Toerist in Zwijndrecht Ronny Hiel (63) volgt op plaats zes. Naast deze kopstukken werden ook al enkele lijstduwers voorgesteld. De Kruibeekse fractievoorzitter en gepensioneerd bouwondernemer Kris Claessens (66) staat op plaats 40. Zwijndrechts gemeenteraadslid Bert Verbraeken (56) volgt op plaats 41. Na Verbraeken volgt de Beverse fractievoorzitter Els Verheyen (36), die ook als voorzitter van de afdeling Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht zal fungeren.

Huidig Kruibeeks burgemeester Antoine Denert (77) sluit de rij als echte lijstduwer. Denert heeft al decennialang ervaring in de lokale politiek en gaf mee de doorslag om Kruibeke te betrekken in de nieuwe fusie. Ondanks zijn gezegende leeftijd denkt Denert nog niet aan stoppen met politiek. Hij staat op de lijst als onafhankelijke, aangezien hij tot nu onder de vlag van zijn eigen partij D.E.N.E.R.T. de burgemeesterssjerp draagt in Kruibeke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER