© ima

© ima

© ima

© ima

© ima

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bestelwagen vol drugsafval gedumpt op Pelgrimsplein

In een achtergelaten bestelwagen, zonder nummerplaat, heeft de politie woensdagmiddag tientallen vaten met chemisch afval aangetroffen. Het gaat zo goed als zeker om afval van een drugslaboratorium.

Ivo Meulemans

Het was de lokale politie opgevallen dat op het Pelgrimsplein een witte bestelwagen Mercedes stond zonder nummerplaat. Navraag bij de buurt leerde dat het voertuig er al anderhalve week stond.

De politie liet niets aan het toeval over en bakende met politielinten een perimeter af. De brandweer van de zone Taxandria werd opgeroepen om de laadruimte te openen. Brandweerlui in opvallende gele pakken openden met een mechanische schaar de achterste deuren.

In de laadruimte bevonden zich tientallen vaten met chemische afvalstoffen. Het dossier is overgedragen aan de federale gerechtelijke politie van Turnhout. De Civiele Bescherming is opgeroepen om de afvalproducten af te voeren.

Voorlopig is niemand opgepakt. Het is niet de eerste keer dat drugscriminelen een wagen met afvalstoffen dumpen in de grensstreek. In september vorig jaar werd in de Joelestraat in het centrum van Poppel nog een vrachtwagen vol drugsafval achterlaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER