Wout Van Aert wijst de weg bij Jumbo-Visma

Wout van Aert (24) trainde gisteren meer dan vijf uur met zijn nieuwe ploegmaats van Jumbo-Visma, het team waarvoor hij vanaf 1 maart gaat rijden. Een lange trainingsdag, met onder meer lactaatmetingen bergop. Van Aert reed samen in de groep met sprinter Dylan Groenewegen en Mike Teunissen, die straks in de klassiekers een belangrijke ploegmaat moet worden. Teunissen is voormalig wereldkampioen veldrijden bij de beloften en heeft zo een goeie band met Van Aert.

jpdv

De wereldkampioen is op dit moment contrac­tueel gebonden aan de persoonlijke sponsors waarmee hij het veldritseizoen volmaakt. Daarom trainde hij gisteren in de kleren van Cibel-Cebon en op een fiets van Stevens. Omdat Jumbo-Visma tijdens de trainingsrit ook opnames maakte voor promomateriaal, moest van Aert zich met zijn persoonlijke sponsoring een tijd laten uitzakken achter de volgwagen van ploegleider Grischa Niermann.

Van Aert verblijft twee weken met de ploeg in Alicante. Komend weekend vliegt hij wel op en af naar Frankrijk om de ­wereldbekerwedstrijd in Pontchâteau af te werken.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen