© Jan Van der Perre

19.000 euro ingezameld voor het goede doel tijdens tweede Paleisrun

Advocaten, rechters, parketmagistraten, griffiepersoneel en anderen liepen vrijdag door en rond het Vlinderpaleis tijdens de tweede editie van de Paleisrun. De negen ploegen probeerden zo veel mogelijk rondjes binnen een periode van vijf uur op de teller te krijgen. Met de actie zamelden ze 19.000 euro in voor Kom op tegen Kanker.

anro, BELGA

De sponsorloop ging om 15 uur van start. Het parcours startte in de wandelzaal en leidde dan langs de tuin aan de achterkant naar de zij- en voorkant van het paleis. Vervolgens ging het opnieuw langs de tuin naar de achterkant van het paleis om weer te eindigen in de wandelzaal. Goed voor een afstand van ongeveer achthonderd meter.

De negen ploegen die aan de Paleisrun deelnamen bestonden uit lopers en supporters. De lopers namen minstens één rondje voor hun rekening en wisselden elkaar af door een estafettestok door te geven. Om 20 uur was de wedstrijd afgelopen.

De ploeg van het OCAD had op vijf uur tijd 135 keer rond het justitiepaleis gelopen en behaalde de prijs van de meeste rondes. Het parket eindigde op de tweede plaats met 130 rondes en de rechtbank van eerste aanleg op de derde met 127 rondes. De ploeg van de rechtbank van eerste aanleg wist met 3.973 euro het meeste geld op te halen en won in die categorie. Het team van de Justitiehuizen zorgde dan weer voor de meeste sfeer.

De tweede Paleisrun was een groot succes, want er werd bijna 7.800 euro meer ingezameld dan vorig jaar. Toen stond de teller op 11.217 euro.

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER