© atv

Mark van Bommel na twee jaar weg bij Antwerp: succescoach vertrekt na dit seizoen

Mark van Bommel stopt na dit seizoen als trainer van Antwerp. De Nederlander neemt afscheid van de Great Old met drie prijzen in zijn achterzak en kan daar donderdag in de bekerfinale tegen Union nog een vierde bijdoen.

Erik van Haren, Diederik Geypen

LEES OOK. Huisanalist Patrick Goots vindt het vertrek van Mark van Bommel dubbel jammer: “Omwille van de trainer én de mens achter de trainer”

Van Bommel werd midden 2022 aangesteld als trainer van Antwerp, luttele maanden nadat Marc Overmars bij de club aan de slag was gegaan als technisch directeur. De intussen 47-jarige hoofdcoach kende een ongelofelijk eerste jaar in ons land. Na het winnen van de bekerfinale werd Antwerp ook kampioen, na een zinderende ontknoping op de laatste speeldag.

Van Bommel momenteel zesde

Antwerp plaatste zich dit seizoen ook voor de poulefase van de Champions League. Na het vertrek van meerdere belangrijke spelers – Arthur Vermeeren verkaste in de winter ook nog naar Atletico Madrid – zijn de prestaties wat minder geworden. Antwerp staat momenteel zesde in de Champions’ Play-offs. Volgende week donderdag staat het opnieuw in de bekerfinale, dit keer tegen Union. Met drie prijzen op twee seizoenen tijd is Van Bommel meer dan geslaagd op zijn rapport. Al zou hij er zelf uiteraard liefst nog een vierde bijdoen.

DISCUSSIEER MEE. Begrijp je de beslissing van Mark van Bommel om na dit seizoen op te stappen bij Antwerp? En wie moet volgens jou de nieuwe T1 worden?

In de Italiaanse media werd de oud-trainer van PSV en VfL Wolfsburg de voorbije weken gelinkt aan AC Milan, waar hij nog als speler actief was. “Wat die geruchten over buitenlandse interesse met me doen?”, vroeg Van Bommel zich vrijdag op zijn persconferentie nog af. “Wat is ervan waar? Ik wil er niet over praten, want ik heb hier nog een jaar contract en we zijn aan het praten of we daarmee doorgaan.”

In de loop van vrijdag bevestigden bronnen rond de club dat Van Bommel en Antwerp, ondanks een doorlopend contract, eind dit seizoen uit elkaar gaan. Donderdag al maakte hij zijn beslissing bekend aan de spelersgroep. Op de officiële communicatie van de Great Old is het nog even wachten, maar dat de Nederlander een afscheid door de grote poort krijgt, lijdt niet de minste twijfel.

LEES OOK. Mark van Bommel spreekt in geanimeerde persbabbel over Club, de bekerfinale en zijn toekomst bij Antwerp: “Praten: ja. Evalueren: hoe kom je erbij?”

© BELGA