© EPA-EFE

Jonge topgolfster tijdens golftraining in VS vermoord

De Spaanse topgolfster Celia Barquín is in de Verenigde Staten vermoord. Het lijk van de 22-jarige Europese golfkampioene werd maandag aangetroffen op een golfbaan in de Amerikaanse stad Ames, in de deelstaat Iowa, zo deelde de plaatselijke politie mee.

Barquín werd waarschijnlijk tijdens het trainen om het leven gebracht. Enkele golfers die op het terrein een onbewaakte golftas hadden opgemerkt, verwittigden de politie. De agenten kwamen ter plaatse en troffen iets verderop het levenloze lichaam van de speelster aan. Er werd inmiddels een 22-jarige verdachte opgepakt, maar over de precieze omstandigheden van het drama is nog niets bekend.

De jonge vrouw studeerde voor bouwingenieur aan de universiteit van Iowa. Eind juli won Barquín in Slowakije nog het Europees kampioenschap bij de amateurs.

De Spaanse golffederatie reageert geschokt op de gewelddadige dood van de vrouw en loofde Barquín als een “uitstekende teamspeler” en “briljante” golfster. “Ze was een speelster die ongetwijfeld de top zou hebben bereikt”, citeerde de Spaanse krant El País dinsdag de sportdirecteur van de federatie, Nacho Gervás. Universiteitstrainer Christie Martens omschreef haar leerlinge als “een geweldig persoon”. “Ze was erg geliefd bij al haar teamgenoten en vrienden”, luidde het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten