Incassobureaus moeten vanaf april voldoen aan strengere regels

Nieuws
Incassobureaus moeten met ingang van april voldoen aan veel strengere regels die moeten zorgen voor minder schuldproblemen, meldt de Inspectie Justitie en Veiligheid. Een nieuwe wet verbiedt incassobureaus dan bijvoorbeeld mensen onder druk te zetten. De bureaus worden bovendien verplicht zich te registreren in een openbaar register.
anp
donderdag 28 maart 2024 om 17:22
Afbeelding
beeld anp

Bestaande bedrijven hebben één jaar om zich in te schrijven in dit register, nieuwe bedrijven moeten dat meteen doen. Door de wet worden ook strengere eisen gesteld aan de vakbekwaamheid van incassobureaus, hoe zij met schuldenaars omgaan en de informatie die zij verstrekken.

Daarnaast mogen alleen gecertificeerde deurwaarders dreigen met een dagvaarding, ofwel een oproep om voor de rechter te verschijnen. Andere incassodienstverleners zijn hier niet toe bevoegd, zegt de inspectie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Beschonken automobilist veroorzaakt veel schade in Tilburg

Een automobilist die te veel drank op had, heeft in de nacht van zaterdag op zondag veel schade aangericht in de Spoorlaan in Tilburg. De man raakte twee andere auto's, een lantaarnpaal en een verkeerslicht.

Afbeelding

Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla's software voor autonoom rijden.

Afbeelding

Paus bezoekt voor eerste reis in maanden Venetiaanse gevangenis

Paus Franciscus heeft in Venetië een vrouwengevangenis bezocht. Dat was in het kader van de Biënnale van Venetië, de beroemde kunstmanifestatie. Het was voor de paus de eerste reis buiten Rome in maanden.

Afbeelding

Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.

Afbeelding

Duitse Arian (6) na nieuwe 'stille' zoekactie nog niet gevonden

Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een 'stille zoekactie' gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen.

Afbeelding

Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt.