Mustii verrast met verboden politieke boodschap op Eurovisiesongfestival

Opmerkelijk tijdens de tweede halve finale van het Eurosongfestival: onze landgenoot Mustii die op zijn arm stiekem een politieke boodschap toont. Dat is nochtans verboden.

redactie

“Peace”. Vrede. Dat stond er op de linkerarm van Mustii geschreven. In het begin van zijn nummer Before the party is over was dat nog niet te zien. Pas toen hij naar het krachtige einde toe zijn borst meer en meer ontblootte, kwam de tekst op zijn linkerarm tevoorschijn.

De organisatie van het Eurovisiesongfestival verbiedt politieke boodschappen op en rond het podium, maar slaagt er niet altijd in om ze tegen te houden. Dinsdag bracht ook de Zweedse zanger Eric Saade tijdens de openingsact een statement door met een Palestijns sjaaltje om zijn pols op te treden. De Ierse artiest Bambie Thug wilde ook een steunbetuiging brengen aan de slachtoffers van de oorlog in de Gazastrook, maar werd nog teruggefloten.

Wat de gevolgen voor onze landgenoot kunnen zijn, is niet duidelijk. Mustii zei eerder dat hij het Eurovisiesongfestival niet zou boycotten, maar wilde liever “een boodschap van hoop en liefde” brengen. Dat deed hij donderdag dus.

LEES OOK. Vlak voor uitzending komt vakbond met protestactie op VRT, ook zeventigtal actievoerders aan hoofdingang RTBF en VRT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER