© rr

Vier bewoners in Molenbeersel hebben schade door mysterieuze ‘kogeltjes’

Kinrooi -

In de Oudekerkstraat in Molenbeersel (Kinrooi) zijn ze de schade door ‘kogeltjes’ beu. Afgelopen week had een huis drie kogelinslagen in twee ramen, bij de buren zijn auto’s en een achterdeur beschadigd.

De bewoners hebben geen idee van wie de kogeltjes komen of met welk voorwerp ze worden afgevuurd. “Is het een luchtbuks of een katapult? De bolletjes die we vinden, hebben niet allemaal dezelfde grootte. We vinden ze in twee maten”, zegt een van de benadeelden. In haar ramen zitten drie inslagen. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie en ze vraagt op Facebook ook aan de andere benadeelden om dat te doen.

(Lees verder onder de foto.)

De bewoners hebben geen idee van wie de kogeltjes komen of met welk voorwerp ze worden afgevuurd.© rr

“We gaan ervan uit dat de veroorzakers zich toch niet gaan melden om de schade te vergoeden, maar we willen dat dit stopt”, zegt de vrouw. “Eens de schade is hersteld, lopen we het risico om opnieuw ‘beschoten’ te worden.” Een van de buren had deukjes in de auto. De benadeelden zijn een schadevergoeding aan het regelen met hun verzekering. “Maar we moeten toch nog altijd een deel zelf betalen.”

De bewoners hebben allemaal schade aan de achterzijde van hun huis en in de tuin. Ze vermoeden dat de kogeltjes vanuit de straten achter hun huis komen. Los van de opgelopen schade vinden ze het ook gevaarlijk. “Stel je voor dat je net buitenkomt of in de tuin zit. We hopen vooral dat er geen slachtoffers vallen.”

(Lees verder onder de foto.)

De bewoners hebben allemaal schade aan de achterzijde van hun huis en in de tuin.© rr

De politie Carma heeft voorlopig één aangifte ontvangen. De daders zijn nog niet geïdentificeerd. (maw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer