© BELGAIMAGE

Vijftiger gaat door het lint, dochter probeert hem te stoppen met pepperspray

Dilsen-Stokkem -

Een 50-jarige man uit Dilsen-Stokkem riskeert 12 maanden cel met uitstel onder voorwaarden omdat hij zijn dochter, vrouw en twee inspecteurs te lijf ging. De dochter van de man probeerde haar vader nog tevergeefs te stoppen door pepperspray in zijn gezicht te spuiten.

Shauni Deferm

In de nacht van 18 op 19 november 2022 liep het volledig uit de hand binnen de vier muren van de gezinswoning van de vijftiger uit Dilsen-Stokkem. De man vertelde maandagochtend voor de Tongerse rechter dat hij toen de volledige controle over zichzelf verloor nadat hij een glas wijn had gedronken en antidepressiva had ingenomen. “Mijn slaapmedicatie werkte niet, dus ik probeerde zo in slaap te vallen”, klonk zijn uitleg.

Toen de man dronken in zijn auto wilde stappen, probeerde zijn echtgenote hem tegen te houden. Maar dat was niet naar zijn zin waardoor hij de vrouw aanviel. “De dochter kreeg zo’n schrik dat ze de politie belde, waardoor de man nog bozer werd en ook zijn dochter in het gezicht sloeg”, sprak de Tongerse aanklager. “Het meisje zag zich uiteindelijk genoodzaakt om pepperspray in zijn gezicht te spuiten. Ze wist niet meer wat ze anders moest doen.” Maar ook toen stopte het niet en haalde de man nog meermaals uit naar zijn vrouw en dochter.

Rode lap op een stier

Uiteindelijk kwamen de agenten ter plaatse. Zij troffen de vijftiger op handen en knieën aan terwijl hij aan het braken was. “Toen de agenten hem wilden helpen, werkte dat als een rode lap op een stier. Hij werd woest en sloeg een van de inspecteurs met volle vuist in het gezicht. Hij tilde de agent op en gooide hem op de grond. Vervolgens ging hij bovenop hem zitten en gaf hij hem enkele kopstoten”, sprak de aanklager.

“Het bleef ook niet bij die uitbarsting. Hij vond het ook nodig om die inspecteurs te beledigen en te bedreigen. Zo riep hij dat hij hun kop er af zou stampen en hen kapot zou maken.” De aanklager vraagt voor de man een celstraf van twaalf maanden en een geldboete van 800 euro, eventueel met probatie-uitstel.

Worsteling

De man minimaliseerde de gewelddaden tijdens zijn proces. “Ik betwist de feiten niet maar achteraf gezien vind ik dat er meer van gemaakt wordt dan dat het was. Volgens mijn vrouw ging het enkel om een worsteling. Door die pepperspray was ik gedesoriënteerd en heb ik wat in het rond geslagen. Het ging niet om rake klappen. Ik heb wel veel spijt, maar ik kan de tijd niet terugdraaien”, klonk het. Zijn advocate vraagt een werkstraf. “Zo kan hij iets terug doen voor de maatschappij.”

Vonnis volgt op 20 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer