© Child Focus / Google Street View

Vermiste 9-jarige jongen levend maar onderkoeld teruggevonden: “Hij lag te slapen in een tuin”

Na de verspreiding van een opsporingsbericht is vanochtend een 9-jarige jongen levend, maar onderkoeld teruggevonden. Om 11.30 geeft de politie meer informatie tijdens een persconferentie.

tg
Bron: PRpro

Op vraag van het parket van Henegouwen, afdeling Doornik en in samenwerking met Child Focus, verspreidde de politie dinsdagavond een foto van de jongen.

Hij verliet eerder op de dag omstreeks 15 uur zijn school, het Institut Sainte-Gertrude, gelegen aan de chemin Gabriel Petit in Brugelette. Hij zou te voet naar huis gaan, maar daar is hij niet aangekomen. Nadien werd hij niet meer gezien, tot hij vandaag levend, maar onderkoeld werd teruggevonden. Volgens sommige media zou hij aangetroffen zijn op zo’n 700 meter van de school.

Opgelucht

“Het gaat goed met hem, we zijn opgelucht”, getuigt zijn oom Kevin aan RTL. “Er was de hele nacht paniek. Nu wachten we op een ziekenwagen, maar we weten dat hij in goede gezondheid verkeert. Hij werd gevonden in een tuin, hij lag te slapen. We weten het niet wat er is gebeurd, ik heb nog niet met hem kunnen praten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer