Beelden van het ongeval op Pasen.© Luk Weyens

Stanny en Sarah uit Herk-de-Stad staan voor lange revalidatie na zwaar ongeval: “Ze waren eindelijk gelukkig”

Herk-de-Stad/Zoutleeuw -

Stanny Beelen (39) en Sarah Warsteit (32) uit Herk-de-Stad raakten met Pasen zwaargewond bij een ongeval in Donk. Vrienden en familie organiseren op zondag 19 mei een benefiet in de voetbalkantine van Sporting Budingen om het jonge koppel financieel te steunen in hun revalidatie.

Vanessa Dekeyzer

Op de Grote Baan in Donk gebeurde met Pasen een zwaar verkeersongeval. Twee auto’s botsten op elkaar op de drukke verbindingsweg Hasselt-Diest. In een van beide wagens zaten Stanny en Sarah. Zij werden met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze nog steeds verblijven. Stanny herstelt nog op de intensieve afdeling, Sarah mag misschien binnenkort naar een revalidatiecentrum.

Bij de vrienden en de familie van Stanny en Sarah kwam het nieuws hard binnen. “Ze waren eindelijk gelukkig nu ze mekaar gevonden hadden en dan gebeurt dit”, zegt kameraad Pieter Knaepen. “Het lot kan vreselijk zijn. Dit zijn echt twee mensen met het hart op de juiste plaats.”

Links: Sarah en Stanny op Facebook, Rechts: het ongeval in Donk.© if/Luk Weyens

Hart onder de riem

“En zij verdienen het om gelukkig te zijn”, zegt vriend Seppe Allard. “We willen hen dan ook een hart onder de riem steken door een benefiet op poten te zetten. Sarah en Stanny staan voor een lange revalidatie, die financieel zwaar doorweegt. Hopelijk kunnen we hen met de benefiet financieel toch wat ondersteuning bieden, zodat ze na hun revalidatie hun geluk kunnen verder zetten in hun stekje, dat ze zopas samen huren.”

LEES OOK. Zware botsing tussen twee auto’s in Donk: vier gewonden

De benefiet zal plaatsvinden in de voetbalkantine van Sporting Budingen en dat is niet toevallig. “Stanny is al veel jaren actief bij die voetbalclub”, zegt Romina Vansumsen. “Hij is er afgevaardigde van de eerste ploeg en helpt vaak in de kantine. Momenteel zijn wij, allemaal vrienden van het koppel, druk bezig met de voorbereidingen van de benefiet en de zoektocht naar sponsors. We zijn echt wel onder de indruk van de solidariteit die er is onder de mensen. Er wordt spontaan hulp aangeboden en het is verrassend hoeveel sponsors bereid zijn om mee te doen, en dat vaak in moeilijke tijden voor de zelfstandigen zelf. Het wil natuurlijk meteen ook wat zeggen over Sarah en Stanny, die heel graag gezien zijn. Ze zijn ook heel dankbaar en ontroerd door wat we gaan doen, maar zij verdienen dat dubbel en dik.”

© Luk Weyens

De benefiet vindt plaats op zondag 19 mei vanaf 11.30 uur. Je kan er smullen van een heerlijke pasta tot 20 uur. Daarna worden de beentjes losgegooid en is er een discobar. Voor de mensen die er die dag niet geraken maar Stanny en Sarah toch willen steunen, zullen er steunkaarten te verkrijgen zijn bij café Transport, Sporting Budingen, Pieter Knaepen, Seppe Allard en Timo Ve Ingrid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer