Kürt Rogiers stopt met ‘The Voice Kids’: dit is zijn opvolger

© Kris Van Exel/Thomas Geuens

© Thomas Geuens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Slecht nieuws voor de fans van Kürt Rogiers: hij geeft de fakkel in The Voice Kids door aan iemand anders. Het goede nieuws is dat zijn opvolger er minstens even goed uitziet en er net zoveel zin in heeft: Sieg De Doncker (29) mag de talentenjacht aan de zijde van An Lemmens presenteren. “Ik wil de grote broer zijn van ál die kinderen.”

Tom De Leur

Sieg De Doncker is een man van alle leeftijden. Amper op adem gekomen van zijn wereldreis met Olga Leyers voor het VTM-programma De Wereld Rond met 80-jarigen, wacht er al een nieuw programma met 6- tot 14-jarigen: The Voice Kids. Daarin volgt Sieg De Doncker Kürt Rogiers op als copresentator van An Lemmens; het was Rogiers zelf die vroeg om de fakkel door te geven. Van de 80-jarigen naar de 8-jarigen: het wordt wennen. “Zo’n wereldreis met 80-jarigen ga ik wellicht nooit meer maken, het was uniek. We hebben de reis op hun tempo gemaakt, maar het was toch pittig: acht landen in een maand tijd, ik heb er toch even van moeten uitblazen. Ik hoor de 80-jarigen nog af en toe. Niet via Whatsapp of zo, hen moet je echt wel bellen op hun huistelefoon. Het verschil met 8-jarigen is misschien minder groot dan je denkt: die nemen ook geen blad voor de mond.”

Gegroeid op Ketnet

Waarom Sieg De Doncker een goeie keuze is voor The Voice Kids? Twee argumenten: hij is goed met kinderen én weet wat het is om op een podium te staan zingen. Sieg maakt al jaren deel uit van het razend populaire Ketnet-kwartet Helden – goed voor een tv-serie en twee succesvolle films – én haalde in december de finale van Steracteur Sterartiest, een zangwedstrijd voor acteurs. Heel wat kinderen zullen een gat in de lucht springen om hun ‘held’ in The Voice Kids te zien. “Ik herinner me nog de eerste Heldendag in Bokrijk. Daar kwam twaalfduizend man op af, dat was een totale verrassing. We reden met een golfkar rond om iedereen te begroeten. (lacht) Ketnet is een goeie leerschool. Ik kreeg er ook de ruimte om fouten te maken. Die maak ik nog altijd, trouwens. Vergeet niet dat ik maar een eenvoudige leerkracht lichamelijke opvoeding ben die toevallig in de tv-wereld is gerold. Ik was net afgestudeerd toen een vriendin me vroeg of ik wou solliciteren voor Helden: ze hadden er al drie en zochten nog een vierde. Ik denk dat ik opgeteld amper zes maanden heb lesgegeven, wat ik trouwens graag deed. Maar de tv-microbe heeft me wel te pakken. Tv maak je nooit alleen, dat bevalt me. Dat ik van VTM de kans krijg om na de reis met de 80-jarigen dit te doen, is ongelooflijk.”

Heel beïnvloedbaar

Sieg geeft toe dat hij een uitdaging niet snel weigert, als hij maar zichzelf kan blijven. Hij stapte in de boksring voor Boxing Stars, werd Belgisch kampioen levend standbeeld voor 1.000 Zonnen. “Je vergeet dat ik zilver won op een wedstrijd blootsvoets waterskiën. (lacht) Man, dat was pijnlijk: ik heb twee weken last gehad van mijn rug. En dat boksen deed ook geen deugd, ik heb soms nog altijd pijnlijke knokkels. Maar ik ben heel beïnvloedbaar om dingen te proberen, ik daag mezelf graag uit. Steracteur Sterartiest was ook zo: ik liep tegen iedereen te toeteren dat ik zou afgaan als een gieter, want ik had écht niks met zingen. Had iemand bij de start van het programma gezegd dat ik derde zou eindigen, dan had ik daar eens goed mee gelachen.”

Omdat de opnames van The Voice Kids nog moeten starten, kan Sieg nog niet vertellen hoe hij zijn rol gaat aanpakken. “Maar ik ben klaar om de grote broer van al die kinderen te worden. Ik weet wat het is om op een podium te staan, voor die kinderen kan dat best stresserend zijn. Dan wil ik er graag zijn om hen gerust te stellen.”

The Voice Kids is later dit najaar op VTM te zien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen