© Leen Van de Sande

Jaar na overlijden van oprichter Penske nemen Mechelse Outlaws afscheid van kleinzoon Jason (27): “Biggie is altijd strijdvaardig gebleven”

Mechelen -

In De Loods in Mechelen werd zaterdag afscheid genomen van Jason Serneels, alias Biggie. Honderden motards uit binnen- en buitenland zakten af naar de Dijlestad om een laatste groet te brengen aan de kleinzoon van Outlaws-oprichter Penske. Hij werd amper 27 jaar en overleed aan de gevolgen van kanker.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

De parking van De Loods op het Douaneplein in Mechelen was zaterdag maar net groot genoeg om plaats te bieden aan de vele honderden motors. Leden van de Outlaws, Los Locos en andere MC’s uit binnen- en buitenland kwamen er samen voor de uitvaart van Jason ‘Biggie’ Serneels. De 27-jarige man overleed op 7 april aan de gevolgen van kanker. Serneels streed al enkele jaren tegen de ziekte, maar dat weerhield hem er volgens zijn familie niet van om vrolijk door het leven te gaan.

De motor van Jason ‘Biggie’ Serneels had een centrale plaats.© Leen Van de Sande

“Jason was altijd optimistisch”, zegt zijn vader Daniël ‘Serre’ Serneels. “Zelfs tijdens zijn laatste dagen, toen hij enorm veel pijn had, bleef hij positief. Het typeert Jason. Hij was altijd aan het lachen en was dan ook graag gezien. Hij had veel vrienden en goede collega’s. Ondanks de chemo en de zware operaties, probeerde hij vrolijk en vooral strijdvaardig te zijn. Toen hij de diagnose kreeg, zei hij: ‘We gaan ervoor.’ Hij wilde de ziekte absoluut klein krijgen.”

Outlaws uit heel Europa namen zaterdag afscheid van hun 27-jarge ‘broeder’.© Leen Van de Sande

“Zolang hij kon, is hij blijven uitgaan”, vertelt Serre, die ook woordvoerder is van de Mechelse Outlaws. “Hij moest onder de mensen komen en wilde absoluut niet binnenzitten. Zelfs toen het door zijn ziekte haast onmogelijk werd. De mensen keken altijd verbaasd als ze hem ergens zagen opduiken. Hij werd ook lid van de Outlaws. Hij was het nog niet lang, ongeveer een jaar. Maar hij heeft er nog van genoten zolang hij kon.”

Fuck Cancer

Voordien was Biggie lid van de Los Locos. Zijn motor was zijn leven en stond dan ook vooraan in De Loods tijdens de plechtigheid. Er werden veel bloemen neergelegd door de bijna duizend aanwezigen. Er waren motards uit heel het land, maar ook uit onze buurlanden, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Spanje. Velen droegen T-shirts met opschriften als In Memory of Biggie en Fuck Cancer.

Heel wat mensen hadden bloemen of kransen bij.© Leen Van de Sande

Tijdens de uitvaart, die ook gestreamd werd, namen de familieleden van Jason het woord. “Je bent een echte strijder. Doe de groeten aan bompa en de andere broeders”, sprak zijn broer. Ook zijn verloofde nam het woord: “Onze tijd samen was veel te kort. Maar ondanks de pijn en het verdriet, genoten we van het leven en van elkaar. We zijn nu gescheiden, maar blijven voor altijd met elkaar verbonden.”

Colonne

Verder werden er veel foto’s getoond, onder meer op de tonen van André Hazes’ Ik leef m’n eigen leven. Een lied dat Jason en de Outlaws typeert. Na de uitvaart zetten de motards in colonne koers richting de begraafplaats van Mechelen. Daar werd op indrukwekkende wijze een bezoek gebracht aan de gedenksteen voor de overleden leden van de Outlaws, onder wie oprichter Penske.

LEES OOK. Een uitvaart zoals enkel de Outlaws die organiseren voor Penske: “800 kilometer rijden, maar geen moment getwijfeld om te komen”

Honderden motards verzamelden zaterdagmiddag aan De Loods.© Leen Van de Sande

Penske

Iets meer dan een jaar geleden, in februari 2023, namen de Outlaws namelijk ook al afscheid van een ander gewaardeerd lid van de motorclub. Toen overleed Willy Van Den Weghe op 75-jarige leeftijd. Penske, zoals hij steevast genoemd werd, was de grootvader van Jason en richtte in de jaren zeventig de Mechelse chapter van de beroemde en soms beruchte motorbende op. Ook toen brachten honderden motorrijders uit binnen- en buitenland hulde.

LEES OOK. Honderden rouwende motorrijders nemen afscheid van Outlaws-legende Willy ‘Penske’ Van den Weghe

Ook vanuit onze buurlanden zakten er Outlaws af naar Mechelen.© Leen Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen