Een link met het proces tegen Trump lijkt er niet te zijn, de man had pamfletten met complottheorieën bij zich

Man die zichzelf in brand stak tijdens proces Donald Trump is overleden: “had pamfletten bij zich met complottheorieën”

In New York heeft een man zich op straat in brand gestoken, vlak bij de rechtbank waar een proces loopt tegen voormalig president Donald Trump. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis en is daar later overleden. Volgens de lokale autoriteiten had de man pamfletten bij zich met complottheorieën. Een link met het proces tegen Trump lijkt er niet te zijn.

Het incident gebeurde in een parkje in Manhattan. Op dat moment waren er heel wat cameraploegen aanwezig om verslag te doen van het strafproces tegen oud-president Trump over de boekhoudkundige afwikkeling van het zwijggeld dat hij zou betaald hebben aan voormalig pornoactrice Stormy Daniels.

Getuigen verklaren dat de man pamfletten uit een rugzak haalde en ze in de lucht gooide. Daarna zou hij een vloeistof - wellicht een brandversneller - over zich heen hebben gegoten waarna hij zich in brand stak. Voor het oog van de vele camera's stond de man minuten in lichterlaaie.

Op de pamfletten zouden complottheorieën staan beschreven, onder meer over het hoger onderwijs en een totalitaire staat. Er zijn geen indicaties dat er een link zou zijn met het proces tegen Trump. De man - een 37-jarige uit de staat Florida - zou ook geen specifieke mensen of groeperingen hebben geviseerd.

Het proces tegen Trump is intussen probleemloos aan de gang. De veiligheidsdiensten bekijken nu of ze de veiligheidsplannen moeten aanpassen. Volgens de politie heeft de man die zichzelf in brand stak evenwel geen specifieke veiligheidszone geschonden aangezien het park gewoon publiek toegankelijk was.

Bekijk: hulpdiensten komen tussenbeide om het vuur te blussen en de man weg te voeren

Videospeler inladen...

Meest gelezen