Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Trumps protectionisme zorgt voor beursrecord na beursrecord, maar hoelang kan dat mooie liedje nog blijven duren?”

Beursrecord na beursrecord sneuvelt. De groei is hoog, de werkloosheid laag. Van het Amerikaans economisch front alleen maar goed nieuws. Trumps politiek van protectionisme en het dreigen met een handelsoorlog lijkt te werken. Al is dat slechts schijn. Trump duwt vooral het gaspedaal van de uitgaven in en de beurzen pieken dankzij de fiscale gunstmaatregelen. Een liedje dat niet kan blijven duren. Maar misschien wel tot in 2020. Het jaar van zijn herverkiezing.

18 reacties

  • Tom Lemmens

    6 jaar geleden
    Het is maar tijdelijk tot er een hoogte punt wordt bereikt.De rijken worden rijker en de armen armer.Over enkele jaren zal het afkoelen en wederkeren.De wereld zoekt een balans.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Men moet intellectueel eerlijk zijn en de grafiek van de werkloosheid van de VS raadplegen en vaststellen dat de werkloosheidsgraad steil onderaf gaat van 11,5% in 2009 tot 4,5% eind 2016. De grafiek van de economische groei gaat in diezelfde periode van 0 naar meer dan 3%. Besluit: de huidige situatie is een logisch gevolg van de maatregelen van de jaren voordien. Ik hecht meer belang aan de verwezenlijking van 11,5 naar 4,5% dan van 4,5 naar 3,9%.
  • Laetitia Dubois

    6 jaar geleden
    Inderdaad, hij heeft nog niets positief verwezenlijkt sinds dat président is behalve de aandelenkoers in de VS te laten stijgen, fit kan hem moeilijk weggenomen worden. Dus maakt hij de rijken nog rijker, maar de armen hebben er daar natuurlijk niets aan. Trump is en zal altijd er altijd zijn voor zijn rijke vrienden en voor niemand anders. Spijtig voor hem zijn aandelenkoersen maar een zeepbel en dat weet iedereen behalve hem zeker?
  • rediger francois

    6 jaar geleden
    Als het in het Europees plaatje niet past. Dan deugd het niet. Spijtig wie hem benijt , maar hij is goed bezig de leiaards wakker te schudden.
  • Ronald Eelbode

    6 jaar geleden
    De mensheid blijft illusoir.