Direct naar artikelinhoud
Verkeer

Twee vrachtwagens botsen in staart van file na reeks ongevallen op E40 richting Brussel

De E40 is volledig versperd ter hoogte van Oostkamp door een nieuw ongeval met twee vrachtwagens.Beeld Jan Van Maele

De E40 richting Gent en Brussel is deze voormiddag een tijd volledig versperd geweest na een ernstig ongeval in Oostkamp. Twee vrachtwagens reden op elkaar in, in de staart van de file die er stond na een reeks ongevallen die vanochtend gebeurden door de laagstaande zon. In totaal zijn bij die ongevallen ook meer dan tien auto’s en een bus betrokken. Verschillende rijstroken zijn over lange afstand versperd.

“Het gaat over afzonderlijke ongevallen waarbij telkens twee of drie voertuigen betrokken zijn”, klinkt het bij de federale wegpolitie. “Bij de meeste ongevallen vielen geen gewonden. Er zijn wel twee mensen met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.”

Twitter bericht wordt geladen...

Eerder waren al verschillende ongevallen op de E40 gebeurd in de Oost-Vlaamse gemeenten Nevele en Aalter in de richting van Brussel. Dat heeft het Vlaams Verkeerscentrum gemeld via Twitter. In totaal zijn er meer dan tien auto's en een bus betrokken. De ongevallen zijn vermoedelijk veroorzaakt door de laagstaande zon.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Ter hoogte van Aalter gebeurde een ongeval met een bestelwagen en een autobus, waardoor een rijstrook versperd raakte. Ook in Nevele gebeurde een ongeval met vijf personenwagens. Daar zijn twee rijstroken versperd. Voorts gebeurde nog een kleiner ongeval. Het verkeer van Brugge naar Gent krijgt de raad om via de A11/E34 en de R4 te rijden. 

Ook elders ongevallen

Ook in De Pinte ging het vanochtend mis, waar over een afstand van een tweetal kilometer twee verkeersongevallen plaatvond op de N60. Tegelijkertijd vond er nog een grootscheepse controleactie van de douane plaats.

Iets voor 9 uur ging het mis op het op - en afrittencomplex van de E17 in De Pinte. Een bestelwagen, geladen met medisch materiaal, wilde er de N60 oversteken om linksaf te slaan richting Gent. Net op dat moment kwam er een wagen aangereden vanuit Gent richting Oudenaarde. Die greep de bestelwagen vol in de flank. Als bij wonder liepen beide bestuurders slechts lichte verwondingen op. Hun wagens waren allebei perte totale en moesten getakeld worden. Door de klap lag de hele N60 vol met medisch materiaal, maar al snel kon de brandweer de rijbaan richting Oudenaarde gedeeltelijk vrijmaken, zodat de verkeershinder enkel beperkt bleef tot wat fileleed op de E17.

Twee kilometer verder verloor op ongeveer hetzelfde ogenblik een bestuurder de controle over het stuur van zijn wagen op het rondpunt aan de Lidl. Daar botste de man op een paal, waardoor zijn wagen vooraan heel wat schade opliep en getakeld moest worden. Het slachtoffer moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Ondertussen is de rijbaan alweer vrij.