© Joren De Weerdt

De Rodeo’s maken publiek op Lilse Bergen helemaal wild: “We staan hier aan de oceaan”

Ruim duizend bezoekers genoten dinsdagavond op het strand van De Lilse Bergen in Gierle (Lille) met volle teugen van de achtste Verklapt van deze zomer. Het drietal van De Rodeo’s pakte het publiek helemaal in op een unieke setting.

Bart Van den Langenbergh

Geen tropische omstandigheden dinsdagavond op het strand van het bekende recreatiedomein De Lilse Bergen in Gierle (Lille) maar gelukkig ook geen regen. ‘Verklapt’, het zomerse concept van Gazet van Antwerpen, streek voor de eerste keer neer in De Lilse Bergen, waar normaal gezien zonnekloppers een frisse duik nemen of in de winter de veldrijders tijdens de Krawatencross het zand doorploeteren.

Gelukkig mag er ook luidop worden gelachen op De Lilse Bergen, iets waar het drietal De Rodeo’s garant voor stond. De bezoekers van ‘Verklapt’ konden plaatsnemen in wellicht de mooiste schouwburg in openlucht met een prachtig uitzicht over de grote vijver van De Lilse Bergen.

© Joren De Weerdt

Lulle

De Rodeo’s, bestaande uit de Britse Belg Nigel Williams, Nederlander Wouter Monden en Leuvenaar Johnny Trash, maakten in die volgorde hun opwachting op het gelegenheidspodium. Nigel Williams pakte het publiek meteen in. “Goedenavond mensen van Lille of zoals jullie zeggen ‘Lulle’. Ik probeer het Kempens accent te spreken”, begon de comedian. “Ik ben blij dat ik in deze omgeving kan spelen. Als je de comedy niks vindt, kan je naar bomen kijken. Het is net of we in Canada zitten. Ik woon in Antwerpen en wij zijn kampioen van ongezonde lucht. Als je met de auto op de Antwerpse Ring stilstaat, staat er boven je hoofd 70 op een bord. Dat is de leeftijd die je bereikt als je uit de file komt.”

© Joren De Weerdt

Voor Kempenaars had Nigel Williams nog een bijzonder compliment. “Ik hou van de Kempen omdat jullie een Duvel een pintje noemen. De grootste zuipers van heel België zitten hier in de Kempen. Ik weet niet of jullie het weten, maar jullie zijn een bende zatte kloten en daarom heb ik jullie graag.”

Lilse oceaan

De toon was meteen gezet voor het optreden van noorderbuur Wouter Monden. “Zijn er nog Hollanders hier? Echt maar 5? Hoe kan dat? Het is gratis inkom, je mag je eigen drank meenemen en je kan er met de caravan naartoe”, verwees de Nederlander naar zijn landgenoten op de camping van De Lilse Bergen. “Ik ging hier hardlopen maar De Lilse Bergen zijn geen echte bergen. Als dit echte bergen zijn, zitten we allemaal aan de kust van de Lilse oceaan.” Ook enkele Vlaamse politici passeerden bij de Nederlander de revue. “Omdat ik niet wist wie Maggie De Block was, heb ik haar gegoogeld. De monitor van mijn computer viel prompt van mijn bureau”, sprak Wouter Monden. “Dit uitzicht op De Lilse Bergen is geweldig en dit is waar Joke Schauvliege ’s nachts van droomt. Als je heel stil bent, hoor je de motorzaag al.”

Johnny Trash bracht de kers op de taart van een gesmaakte comedy-avond. De artiest bracht enkele aanstekelijke country-achtige liedjes met zijn gitaar die heel wat lachsalvo’s deden uitbreken. “Ik ben heel blij dat ik hier sta”, kondigde Johnny Trash, ook bekend van Belgium’s got Talent, aan. “Ik word af en toe wel eens herkend maar vooral bij ons in de straat. Twee mooie blonde meisjes kwamen een handtekening vragen, maar ze gooiden die meteen weg. Ze dachten dat ik Natalia was.”

© Joren De Weerdt

Buurman Nigel

Drie artiesten voor de ‘prijs’ van één, dat konden de bezoekers wel smaken. Sabine Van Dijck (55) uit Brasschaat en Helena Matthijs (55) uit Berchem, twee collega’s bij Carrefour in Evere, zaten op het strand op de eerste rij. “Ik had Johnny Trash al wel gezien op de Gentse Feesten en ook Nigel Williams ken ik heel goed. Hij was mijn buurman, maar hij is onlangs verhuisd”, vertelt Helena Matthijs. “Ik vond de drie artiesten heel goed. De Nederlander zorgde voor een aangename verrassing. Het is de eerste keer dat ik hem zag spelen. Het was ook plezant dat we verschillende dialecten hoorden.”

© Joren De Weerdt

Erik Huyskens (65), zijn vrouw Lieke Jenninga (65) en hun zoon Mbaya Huyskens (7) uit Westmalle genoten ook met volle teugen van Verklapt. “We logeren drie dagen hier op de camping. Dit optreden konden we natuurlijk niet laten schieten”, lacht Lieke Jenninga. Daniël Heremans (52) en zijn kinderen Fien (14) en Tom (16) uit Poederlee (Lille) zaten achteraan op een stoeltje te glimlachen. “We wonen hier vlakbij en ik ken twee van de drie artiesten op het podium. We hadden de Nederlander, Wouter Monden, nog niet zien optreden”, vertelt Daniël Heremans.

© Joren De Weerdt

Volgende week strijkt Verklapt neer in Putte. In het Amfitheater verwelkomen we op dinsdag 21 augustus om 20u Joost Van Hyfte. De toegang is zoals steeds gratis, maar kom op tijd, want de plaatsen zijn beperkt. Meer info op gva.be/verklapt.