bedrijfsovername

Greenyard neemt opnieuw een producent van plantaardig ijs over

© Stijn Van de Sande

De Belgische handelaar in groenten en fruit Greenyard neemt Crème de la Crème over, een producent van zuivelvrije ijsproducten en diepvriesdesserts uit Hasselt.

blg

Met de overname van Crème de la Crème doet Greenyard een tweede stap op de markt van plantaardig ijs. Vorig jaar nam de globale marktleider in verse, vriesverse en bereide groenten en fruit ook al de Italiaanse producent van zuivelvrije ijslolly’s Gigi over. Beide overnames passen in de strategie om het aanbod aan diepgevroren dessertsnacks uit te breiden met zuiver plantaardige producten.

Crème de Crème uit Hasselt is vijfentwintig jaar geleden opgericht en was één van de pioniers in plantaardige alternatieven voor melkproducten. Het bedrijf maakt bijvoorbeeld schepijs en ijsjes op een stokje.

“We zijn ervan overtuigd dat de vraag naar lekkere, gezonde, pure-plant snack- en dessertproducten zal blijven groeien”, zegt Greenyard-ceo Francis Kint. Het bedrijf wijst erop dat diepvriessnacks een groeiende markt is en haalt hierbij ook de toename van lactose-intolerantie en glutenvrije diëten aan. De plant-based markt zal tussen 2023 en 2032 groeien met 11,7%. In lijn daarmee is ook het assortiment veganistisch, pure-plant ijs op weg voor een groei met dubbele cijfers, met een geschat samengesteld groeipercentage van 10,8% tussen nu en 2032.

Financiële details van de deal communiceerde Greenyard niet.