Bundesbank: geen krimp Duitse economie maar lichte groei

Nieuws
De Duitse economie staat er toch iets beter voor dan verwacht. In plaats van de voorspelde krimp is volgens de Bundesbank in het eerste kwartaal van dit jaar sprake van een ‘lichte groei’. De centrale bank waarschuwt wel dat een duurzaam herstel van de grootste economie van Europa nog lang niet zeker is.
anp
donderdag 18 april 2024 om 14:18
Afbeelding
beeld anp

Duitsland is volgens de Bundesbank op weg om een ‘winterrecessie’ te vermijden. Daar zou sprake van zijn als de economie twee kwartalen op rij krimpt. Maar de nieuwste cijfers wijzen op een opleving in de verwerkende industrie en een stijging van zowel de export als de bouwproductie aan het begin van het jaar.

‘De economische situatie in Duitsland is iets verbeterd, maar blijft in de kern zwak’, aldus de Bundesbank donderdag in haar maandelijkse rapport. ‘Het is daarom nog niet zeker dat de toename van de economische productie in het tweede kwartaal zal aanhouden.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Halsema: hoop dat herdenking niet gekaapt wordt door emoties Gaza

Burgemeester Femke Halsema is 'wel bezorgd' dat de Nationale Herdenking op de Dam 'gekaapt gaat worden door alle emoties en sentimenten' die heersen rondom het huidige conflict in Israël en Gaza. Dat zei ze woensdagavond tijdens een bijeenkomst in De Balie in aanloop naar 4 mei.

Afbeelding

Aanleg tijdelijke pier voor noodhulp Gaza voor de helft klaar

De aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook is voor 50 procent afgerond, meldt het Amerikaanse Pentagon. De aanlegsteiger is naar verwachting ergens begin deze maand klaar.

Afbeelding

Ook directeur personeelszaken Tesla opgestapt, zeggen bronnen

De directeur personeelszaken van Tesla Allie Arebalo is opgestapt en voegt zich daarmee bij een aantal andere belangrijke managers die onlangs zijn vertrokken.

Afbeelding

Weinstein krijgt nieuw proces na terugdraaiing veroordeling 2020

De rechtszaak tegen Harvey Weinstein over seksueel misbruik moet opnieuw. Een gerechtshof in New York draaide vorige week zijn veroordeling uit 2020 terug omdat de beruchte oud-filmproducent geen eerlijk proces zou hebben gehad.

Afbeelding

Geen treinen tussen Haarlem en Voorhout door beschadigde spoorbrug

Tussen Haarlem en Voorhout rijden geen treinen door een beschadigde spoorbrug. Ook tussen Leiden en Den Haag, die in het verlengde liggen van dat traject, rijden daardoor minder intercity's, meldt de NS.

Afbeelding

Federal Reserve laat rentetarief opnieuw onveranderd

De Federal Reserve heeft de rente opnieuw ongewijzigd gelaten. Daarmee blijft het rentetarief in de Verenigde Staten tussen de 5,25 en 5,50 procent. Op de financiële markten werd al verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente op het hoogste niveau sinds 2001 zou laten.