De Bistweg naast Aveve Broechem zorgde voor een verrassing. Er bleek wapening in het beton te zitten, atypisch voor Ranst.© kma

Regen speelt gemeente parten bij onderhoud buurtwegen

Ranst -

Raadslid Fernand Bossaerts (CD&V/WIJ) stelt zich vragen over de slechte toestand van enkele buurtwegen, die normaal een onderhoudsbeurt hadden moeten krijgen. “Eén antwoord: het slechte weer”, zei de bevoegde schepen Jan Dillen (N-VA).

De Hogenaardseweg, de Bistweg naar domein Moervelden naast de Aveve Broechem en een deel van de Emblemseweg liggen er heel slecht bij. “Nochtans stonden ze vorig jaar ingepland in de onderhoudswerken van buurtwegen”, zegt Bossaerts. “Op sommige plaatsen werd er in november gestart met dat onderhoud, maar is de weg nog bezaaid met putten. De Bistweg naar domein Moervelden naast Aveve Broechem staat op infoborden zelfs nog aangeduid als geprefereerde weg voor zwaar vervoer richting Oelegem, terwijl hij is afgesloten.”

Deze borden worden afgeplakt.© kma

Schepen voor Openbare Werken Jan Dillen (N-VA) had maar één verklaring: het slechte weer met de aanhoudende regenval. “Wat die oranje borden richting Bistweg betreft, hierin geef ik u gelijk. We zullen die laten afplakken”, zegt schepen Dillen. “Eind november hebben we die werken gestart, maar atypisch voor onze gemeente zat er wapening in het beton. Het gaat om een weg uit de jaren vijftig. Door het ontbreken van fundering hebben we beslist om te wachten tot het baanbed is opgedroogd om verder te werken. De Hogenaardseweg zou deze week klaar moeten geraken. En aan de Emblemseweg gaan we in de paasvakantie verder werken.”

© kma

© kma

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners