Klaver kreeg onlinebedreigingen na bedreiging door Baudet

Nieuws
GroenLinks-PvdA-Kamerlid Jesse Klaver heeft onlinebedreigingen binnengekregen nadat hij woensdagmiddag door FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet was bedreigd in de Tweede Kamer. Klaver zei donderdag dat hij excuses van Baudet op prijs zou stellen en dat Baudet aan zijn achterban duidelijk moet maken dat "meningsverschillen oplossen met geweld nooit een oplossing is".
anp
donderdag 28 maart 2024 om 10:39
Afbeelding
beeld anp

Baudet bedreigde Klaver nadat hij had gevraagd om de jaarverslagen van de Stichting Forum voor Democratie op te sturen. Baudet zei dat hij dat niet ging doen "en als je het nog een keer vraagt, sla ik je op je bek". Kamervoorzitter Martin Bosma zei donderdag dat Baudet berouw heeft getoond. Hij heeft zich nog niet verontschuldigd bij Klaver.

Het zou voor Klaver vooral belangrijk zijn dat Baudet alsnog antwoord geeft op zijn vraag en de jaarverslagen opstuurt. Volgens Klaver is dat belangrijk, om uit te sluiten dat er Russische geldstromen bij die organisatie waren, iets waar de oud-penningmeester volgens Klaver op heeft gewezen.

Op de vraag of Klaver aangifte wil doen, wilde hij nog geen antwoord geven. Hij wil eerst de reactie van Baudet afwachten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ierland wil asielzoekers naar VK terugsturen

Ierland wil de wet aanpassen om asielzoekers terug te kunnen sturen naar het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Ierse minister van Justitie Helen McEntee komt naar schatting 80 procent van de mensen die in Ierland asiel aanvragen daar vandaan.

Afbeelding

Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het.

Afbeelding

Von der Leyen grapt over politieke onrust binnen AfD

Ursula von der Leyen heeft op een bijeenkomst van de CDU-jongeren in Aken kritiek geuit op Alternative für Deutschland (AfD). De voorzitter van de Europese Commissie bespotte de manier waarop de partij omgaat met beschuldigingen van inmenging en omkoping van de AfD-voorman bij..

Afbeelding

Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

Bij een opstootje tussen een groepje jongeren en de politie is in de nacht van zaterdag op zondag in Baarn vuurwerk naar de politie gegooid. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in plaatselijke media.

Afbeelding

Amerikaanse TikTokkers bezorgd over impact dreigende ban in VS

Amerikaanse TikTokkers maken zich zorgen om de dreigende ban van socialemediaplatform TikTok in de Verenigde Staten. Volgens hen gaat de Amerikaanse regering eraan voorbij dat zo'n ban hun dagelijkse broodwinning in gevaar brengt.

Afbeelding

Bron: Hamas maandag naar Egypte voor gesprek over bestand

Hamas stuurt maandag een delegatie naar de Egyptische hoofdstad Caïro om te onderhandelen over een staakt-het-vuren in Gaza. Dat heeft een anonieme bron gezegd tegen het persbureau Reuters.