De rode loper voor de Oscar wordt uitgerold.
Volledig scherm
De rode loper voor de Oscar wordt uitgerold. © EPA

IN BEELD. Academy rolt rode loper uit voor Oscars

Oscars Aan de Hollywood Boulevard in Los Angeles is woensdag de rode loper uitgerold voor de Oscars van aankomende zondag. Organisator de Academy toonde daarbij ook een nieuwe look voor de entree van de uitreiking van ‘s werelds belangrijkste filmprijzen.

0 reacties

  1. OSCARS 2023: ‘Close’ grijpt helaas naast het beeldje, ‘Everything Everywhere All at Once’ wint zowat alles
    Oscars
    16

    OSCARS 2023: ‘Close’ grijpt helaas naast het beeldje, ‘Everything Everywhere All at Once’ wint zowat alles

    ‘Everything, Everywhere, All At Once’ is de verpletterende winnaar van de 95ste editie van de Oscars. De absurde actiekomedie-dramafilm ging met zowat alle grote prijzen naar huis: zeven beeldjes in totaal, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Actrice. Brendan Fraser - in een ver verleden bekend van ‘The Mummy’ - verraste als Beste Acteur. Pech voor Lukas Dhont wel, die de prijs voor Beste Buitenlandse Film naar ‘All Quiet On The Western Front’ zag gaan. Hij toonde zich echter strijdlustig achteraf: “Dit geeft ons een reden om het nog eens te doen.” Verder geen grote schandalen tijdens de show, maar wel héél wat spektakel dankzij Jimmy Kimmel, Rihanna en zelfs... een ezeltje.
  2. ‘Nomadland’ grote winnaar, twee beeldjes voor Belgische ‘Sound of Metal’: alles wat je moet weten over Oscars 2021
    Play
    Film

    ‘Nomadland’ grote winnaar, twee beeldjes voor Belgische ‘Sound of Metal’: alles wat je moet weten over Oscars 2021

    Zondagnacht werden in Hollywood de Oscars voor de 93ste keer uitgereikt. Zoals verwacht was ‘Nomadland’ de grote winnaar van de avond. Helaas grepen onze Belgische acteurs, Koen De Bouw en Johan Heldenbergh, naast de prijzen. ‘Sound of Metal’, een Belgische co-productie, won wél twee beeldjes. Maar de opvallendste award van de avond was toch wel die van ‘Beste Acteur’. De Oscar ging compleet onverwacht naar Anthony Hopkins, terwijl iedereen dacht dat het beeldje postuum naar Chadwick Boseman zou gaan. Daardoor liep de show op een sisser af.