Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Dit mag u niet missen op tv vanavond
Beeld © VRT Joost Joossen

Het is donderdag, dus kan u vanavond uiteraard weer de fratsen van enkele bonte binken en dito vrouwen op een eiland gadeslaan. Maar voor wie dat maar niets vindt, is er gelukkig nog genoeg anders op tv vanavond. Enkele tips. 

Winteruur

De lente is begonnen, dus sluit Wim Helsen de deuren van zijn gezellige huiskamer waar allerhande bekende Vlamingen hun favoriete tekst kwamen voorlezen. Voor de gelegenheid is Helsen zelf te gast. Hij wordt geïnterviewd door Maaike Neuville.

Lees ook: Wim Helsen blikt terug op 'Winteruur': "Deurenkomedie met Connie Palmen en Jules Deelder" (+)

Om 22.55 uur op Canvas

Helden van Hier: Brandweer Antwerpen

Zowaar een nieuw onderdeel van de 'Helden van Hier'-reeks. Ditmaal krijgt u een unieke inkijk in de werkzaamheden van de Antwerpse brandweer. De eerste aflevering belooft al meteen spektakel, want ze is volledig gewijd aan de explosie op de Paardemarkt van in januari.

Om 21.20 uur op VTM

Helden van Hier: Brandweer Antwerpen
Beeld VTM

The Quick And The Dead

Deze hommage aan de klassieke western verveelt nooit en heeft een meer dan indrukwekkende cast, met Sharon Stone, Russell Crowe, Gene Hackman en piepkuiken Leonardo DiCaprio, die twee jaar voor 'Titanic' al eens zijn neus aan het venster kwam steken.

Ellen, bijgenaamd 'The Lady', schrijft zich in voor een competitie waarin de meest beruchte schutters uit het Wilde Westen tegen elkaar duelleren. Ze wil het opnemen tegen John Herod, de gewetenloze organisator van de wedstrijd die jaren geleden haar vader vermoorde.

Om 20.40 uur op CAZ

Zie mij graag

Herhaling van deze uit het leven gegrepen en op gênante humor drijvende feelgoodserie over een single mama die haar leven weer op de rails probeert te krijgen na het bedrog van haar man. Seizoen twee wordt later dit jaar verwacht.

In deze aflevering: Anna moet haar echtscheidingspapieren gaan tekenen op de rechtbank. Ze twijfelt of ze het wel alleen zal aankunnen met twee kinderen en vooral: zonder man.

Om 22.40 uur op Één 

Zie mij graag
Beeld © Eyeworks 2017

Faithfull

Intiem portret van zangeres en actrice Marianne Faithfull, het sixties-icoon dat de schwung in Swinging London bracht, er bijna aan ten onder ging en als een feniks herrees.

Marianne Faithfull was op haar 17de al succesvol en beroemd in het hippe Londen van de jaren 60. Ze had een tijdje een relatie met Mick Jagger, kreeg te maken met schandalen en moest afkicken van haar drugsverslaving. Na een tijdje op straat te hebben geleefd, ging haar leven weer bergop, met een succesvolle comeback in 1979.

Om 23.10 uur op Canvas

Marianne Faithfull.

Het volledige tv-overzicht bekijken? Dat kan hier.