Barcelona pakt tegen tien spelers van Valencia belangrijke competitiezege, Lewandowski scoort drie keer

© EPA-EFE

Barcelona heeft met 4-2 gewonnen van Valencia in de Spaanse competitie. Valencia kwam nog in de eerste helft met tien man te staan na een rode kaart van doelman Mamardashvilli, Barça profiteerde optimaal.

Valerie Van Avermaet

Het was Barcelona dat op voorsprong kwam tegen Valencia dankzij een doelpunt van Fermin. Hugo Duro maakte vijf minuten daarna de 1-1. Enkele minuten later kwam Araujo te laat met zijn tackle op Gonzalez en veroorzaakte zo een strafschop. Pepelu twijfelde niet en legde de 1-2 in het mandje.

Valencia-doelman Giorgi Mamardashvilli pakte op slag van rust evenwel een rode kaart nadat hij van buiten de zestien een doelpunt van Barça verhinderde met zijn arm. De scheidsrechter gaf aanvankelijk geen rode kaart, maar de VAR floot hem terug. Mamardashvilli mocht zo toch gaan douchen. Reservedoelman Jaume Domenech viel in in plaats van middenvelder Almeida.

© AP

In de tweede helft profiteerde Barcelona van de extra man op het veld. Het was Lewandowski die met twee rake kopballen de wedstrijd deed kantelen. In het slot maakte hij er vanop vrije trap 4-2 van.

FC Barcelona wipt dankzij de driepunter weer over Girona naar de tweede plaats in La Liga. Leider Real Madrid telt wel nog steeds elf punten voorsprong.