Belgische wetenschapper overleden bij crash in Niger

© REUTERS

Een Belgische vooraanstaande wetenschapper uit Luik is op 5 april van dit jaar overleden in Niger bij een crash met een ULM-vliegtuigje. Philippe Bouché was een specialist in olifanten uit West-Afrika. Buitenlandse Zaken bevestigt zijn overlijden. Dat melden de klanten van Sudpresse.

gjs

De wetenschapper werd in 1970 geboren in Algerije. Zijn eerste levensjaren woonde hij in Rwanda. Bouché kwam nadien naar België en behaalde onder meer een master in het beheer van wilde dieren. Tijdens zijn studies trok hij verschillende keren naar Afrika.

Bouché groeide uit tot een specialist in olifanten. Sinds 2001 woonde hij in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Van daaruit trok hij dikwijls naar buurlanden om er de olifantenpopulaties in kaart te brengen. Hij werkte onder meer voor de Europese Unie en de Verenigde Naties.

Voor zijn missies nam de wetenschapper vaak een ULM-vliegtuigje. Begin april liep het mis bij een vlucht naar Niamey, de hoofdstad van Niger. Het toestel crashte. De omstandigheden van het ongeval zijn voorlopig onduidelijk. De luchtvaartautoriteiten in Niger hebben een onderzoek geopend.

Bouché wordt woensdag begraven in Luik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen