© Dirk Vertommen

© Joren De Weerdt

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Opvallende verschijning: schepen dost zich origineel uit voor Heist Loopt Warm

Onze fotograaf legde donderdag de leukste momenten vast tijdens Heist Loopt Warm, het loop- en wandelevenement ten voordele van de Warmste Week. Onder de meer dan 2300 deelnemers werd ook een mooi uitgedoste schepen gespot: Patrick Feyaerts.

Bert Provoost

Heel wat politici, waaronder ook burgemeester Luc Vleugels, werden op het parcours gespot. Maar niemand kon tippen aan de ludieke 'vermomming' van schepen Patrick Feyaerts. De man is architect en schepen van Openbare Werken in Heist-op-den-Berg. Maar zijn serieuze rol liet hij voor het evenement even varen.

"De organsisatie had opgeroepen om mooi uitgedost te komen. Daarom heb ik een grote kerstbril opgezet. Of ik die speciaal gekocht heb? Jazeker. Een blauwe heb ik trouwens niet gevonden, ik heb dan maar een rode gekocht. Je moet jezelf niet altijd en overal te serieus nemen", lacht Feyaerts, die zo de aanslepende coalitiegesprekken in Heist even kon vergeten.

Het evenement zelf krijgt van de schepen trouwens een dikke pluim. "Ik was er bij de eerste editie verhinderd, daarom wilde ik er nu zeker bij zijn om wat rondjes te lopen. En ik vond het reuzeplezant. De ambiance was geweldig", zegt Patrick Feyaerts, die vier rondjes liep op het parcours van 2,7 kilometer op en rond de Heistse berg.

Lees de uitgebreide reportage. "Wij lopen met 250 voetballertjes mee als eerbetoon aan Seppe"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER