Direct naar artikelinhoud

Stopt U2 ermee? Bono hint naar einde van de groep

Bono tijdens een concert in Londen vorige maand.Beeld Photo News

Is het einde van rockband U2 nabij? Na het laatste concert van hun Experience + Innocence-tour in Berlijn gisterenavond leek Bono het einde van de band aan te kondigen. “We zijn al een tijd onderweg, al meer dan veertig jaar en deze laatste vier jaar zijn erg speciaal voor ons geweest. We gaan nu weg", zei de zanger. Dat meldt muziekwebsite NME.

Twitter bericht wordt geladen...

Op internet zijn U2-fans nu al druk aan het speculeren dat deze mysterieuze woorden wel eens het einde van de Ierse band zou kunnen betekenen. De Ierse stadionrockers vormden hun band in 1976. “Het was een manier om uit de schaduw van onze vaders te stappen en tegen hen te zeggen: wij zijn niet zoals jullie", zei Bono bij een eerder concert in Dublin.

Het goed ingevoerde fanaccount U2gigs, probeert via Twitter de gemoederen wat te sussen, door te zeggen dat er “standaard na het einde van elke U2-tour onder de fans massaal paniek uitbreekt dat dit de laatste show is geweest... Ik moet wel toegeven dat het de eerste keer is dat de massahysterie ergens op gebaseerd is."

Onlogisch einde

Toch gaat U2gigs er niet vanuit dat U2 ineens verleden tijd is. “Wedden dat ik jullie binnenkort weer op een show kan trakteren?” Het zou volgens het account ook niet logisch zijn dat U2 niets meer zou doen met het veertigjarige jubileum van hun eerste studioalbum ‘Boy’ in 2020 en de daaropvolgende dertigste verjaardag van ‘Achtung Baby’ in 2021.

“Ik denk dat jullie allemaal overreageren: deze mannen hebben ons twee nieuwe albums en drie grote tours in vier jaar gegeven. Ze gaan weg om te rusten, op te laden en hopelijk om het allemaal weer opnieuw te doen", klinkt het eveneens hoopvol bij een andere fan.

Twitter bericht wordt geladen...