Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Real Madrid blijft geïnteresseerd in bondscoach Martínez en wil snel praten

Bondscoach Roberto MartínezBeeld Photo News

Real Madrid is nog niet aan de orde. Bondscoach Roberto Martínez bereidt zijn planning met de Rode Duivels voor alsof er geen Spaanse interesse is.

Na het afhaken van Antonio Conte snuffelt Real Madrid rond, op zoek naar een opvolger voor de ontslagen Julen Lopetegui. Volgens de regels van La Liga moet de club binnen twee weken immers permanent een trainer benoemen: ofwel huidig interim-coach Santiago Solari, ofwel iemand anders.

Roberto Martínez (45), zo wordt in Madrid bevestigd, is een van de kandidaten op het lijstje van voorzitter Florentino Pérez. In Engelse makelaarsmiddens valt te horen dat de eerste lijntjes zijn uitgelegd en dat de Koninklijke snel met Martínez aan de tafel wil, maar die wens werd vooralsnog geen werkelijkheid. Bij de Koninklijke Belgische voetbalbond liep er nog geen verzoek tot onderhandelingen binnen en hebben ze nog geen zorgelijke signalen ontvangen.

Martínez zelf mijdt het onderwerp liever: "Over geruchten praten is tijdverlies." Martínez kan onder zijn contract tot 2020 bij de bond uit, maar een club moet wel eerst toestemming vragen.

Bij Real hopen ze stiekem dat Solari de komende weken goede resultaten haalt. Zijn vuurdoop bracht hij woensdag alvast tot een goed einde. In de Spaanse bekercompetitie versloeg Real Madrid de bescheiden derdeklasser Melilla met 0-4. De doelpunten kwamen op naam van Benzema, Asensio, Odriozola en Cristo. In doel moest Courtois zijn plaats afstaan aan Navas.

De ambitieuze voorzitter Pérez droomt nog altijd van een trainer als Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) of José Mourinho (Manchester United). Beiden zijn op dit moment niet beschikbaar. In de zomer wel?