© BFM

Man hoort dat hij 1.200 euro boete moet betalen, werkt woede uit op eigen auto en belandt in cel

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft het afgelopen weekend heel wat alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal werden 1.118 ademtests afgenomen, 41 chauffeurs testten positief.

JaTi

Een bestuurder reed onder invloed van cannabis en alcohol (1,3 gram promille). Omdat hij in Nederland was gedomicilieerd, moest hij onmiddellijk een boete van 1.260 euro betalen. De man werd woest omdat hij die boete niet meteen kon betalen.

“Hij begon hevig de deur van zijn auto open en dicht te slaan totdat die uiteindelijk niet meer te openen was”, aldus de politie. “In zijn voertuig vernielde hij een deel van de middenconsole. Hij sloeg ook meermaals luid tierend met alle macht op de carrosserie van zijn auto. Betrokkene verstoorde de openbare orde zo ernstig dat hij het verdere verloop van de nacht mocht afkoelen in één van onze doorgangscellen.”

Zijn auto werd weggetakeld en gestald bij de takeldienst. De man kan zijn voertuig pas recupereren na betaling van de 1.260 euro, vermeerderd met de takel- en stallingskosten. Hij zal bovendien achteraf nog gedagvaard worden voor de politierechtbank wegens het rijden onder invloed van drugs.

Er waren nog een aantal chauffeurs die rondreden met alcohol en/of drugs in het bloed. Vier bestuurders hadden 2,9(!), 2,1, 2 en 1,8 gram promille alcohol in hun bloed.

Nationaal geseind

Er werden ook gerechtelijke controles van personen en voertuigen uitgevoerd. Hierbij werden vier verdachten aangetroffen die nationaal geseind stonden als op te sporen ingevolge een gerechtelijk dossier. Tegen één van hen was een bevel tot gevangenneming uitgevaardigd. De man werd gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis van Mechelen.