89'
    2 - 0

Het al gedegradeerde Eupen heeft afscheid genomen van de Jupiler Pro League met een zege en zo ook het lot van RWDM bezegeld. Door het verlies van Kortrijk in de andere match kreeg RWDM nochtans een unieke kans om zijn laatste strohalm te grijpen.

Eupen - RWDM in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort na de rust maakt Eupen de opdracht van RWDM een pak moeilijker. Nuhu kan zich doorzetten en vanuit een scherpe hoek geeft hij Hubert het nakijken. RWDM slaagt er nadien zelf niet meer in om te scoren, tenzij in eigen doel.

• Man van de match: Weinig uitblinkers in een wedstrijd die toch vooral aantoonde waarom beide ploegen volgend seizoen in de Challenger Pro League spelen. Isaac Nuhu zorgde voor een schaars lichtpunt met een goede actie en puike afwerking.

• Opvallend: Na een dramatische 1 op 15 in de Relegation Play-offs kon Eupen het seizoen toch nog afsluiten met een overwinning. De eerste zege voor de ploeg uit de Oostkantons in ruim twee maanden, sinds de 1-0-winst tegen STVV op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie.

Abe en Carlos Alberto laten kansen op 0-1 liggen

De zon scheen in Eupen en de opdracht voor RWDM was ook zonneklaar: enkel met winst Am Kehrweg maakte RWDM nog kans op het behoud in de hoogste voetbalklasse. Na balverlies van Keita kreeg Abe op het kwartier al een reuzenkans om de bezoekers op voorsprong te brengen, maar de Japanner liet ze liggen.

RWDM had het meeste balbezit, maar veel ving het daar niet mee aan. Bovendien prikte het al veroordeelde KAS Eupen af en toe gevaarlijk tegen. Een volley van Van Genechten ging rakelings naast.

Het goede nieuws voor RWDM kwam halfweg de eerste helft uit Charleroi, waar Kortrijk op achterstand gekomen was. Bijna vielen de puzzelstukjes helemaal perfect toen Carlos Alberto oog in oog met Slonina kwam, maar de doelman zat er goed tussen.

Pijnlijke exit voor RWDM

De tweede helft begon dramatisch voor RWDM. Hubert kon met een uitstekende redding op een afstandsschot van Bialek eerst nog de 1-0 voorkomen, maar zag er enkele minuten later een pak minder goed uit toen Nuhu vanuit een scherpe hoek uithaalde. 1-0, nog geen 10 minuten na de rust.

RWDM moest plots twee keer scoren en dus greep Yannick Ferrera in. Gueye gaf de bezoekers wat meer schwung, maar Eupen echt in de problemen brengen lukte niet. Halfweg leek een penalty RWDM uit de nood te helpen tot de VAR ref D'Hondt terecht terugfloot.

In de slotfase werd het nog wat pijnlijker voor RWDM. Makosso ging helemaal de mist in op een ongevaarlijke voorzet van Piron en gleed de bal ongelukkig in eigen doel. Eupen nam zo in schoonheid afscheid na 8 jaar op het hoogste niveau. RWDM krijgt na amper 1 seizoen in 1A al een retourticket naar 1B.

Fase per fase

90+6'

Einde

Treurnis bij RWDM, want na amper één seizoen in 1A moet het terugkeren naar de Challenger Pro League. RWDM moest winnen om degradatie nog af te wenden, maar ging pijnlijk onderuit bij het al veroordeelde Eupen. Nuhu trof kort na de rust raak en een late owngoal van Makosso maakt het nog wat pijnlijker voor RWDM. Eupen neemt zo in schoonheid afscheid na 8 jaar op het hoogste niveau.

90+6' tweede helft
    90+4'

De extra vijf minuten zitten er bijna op. RWDM zal volgend seizoen net als Eupen in de Challenger Pro League spelen.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
    90'

Hubert voorkomt erger

Youndje krijgt de kans om het mes nog wat dieper in de wonde te draaien. De invaller stormt op Hubert af, maar die voorkomt nog meer ellende voor de bezoekers.

89'

Owngoal Makosso!

Makosso maakt het nog wat pijnlijker voor RWDM. Zonder iemand van Eupen in de buurt glijdt hij een voorzet van Piron bijzonder ongelukkig in eigen doel. Hubert stond klaar om de bal gewoon op te rapen en blijft verbouwereerd achter.

89'
    own goal
    85'

Mercier niet voorbij Slonina

Mercier heeft een uitstekende traptechniek en kan dat nu eindelijk ook eens demonstreren. Zijn verre knal van buiten de zestien is best aardig, maar Slonina weet er wel raad mee.

79'

Geel voor Makosso

Makosso loopt nog tegen een gele kaart aan en geeft ook een vrije trap weg aan Eupen. Die wordt door Magnée verknoeid. De tijd begint nu echt te dringen voor RWDM, de degradatie komt steeds dichterbij.

77'

Gueye kopt rakelings naast!

Plots komt RWDM op een hoekschop bijzonder dicht bij de gelijkmaker! Mercier vindt het hoofd van Gueye en die besluit rakelings naast.

75'
    75'

Paeshuyse en Piron mogen de laatste minuten van Eupen in 1A nog meepikken. Ze nemen de plaatsen in van Kral en Charles-Cook.

73'

Kortrijk stevent af op verlies

RWDM zal het toch helemaal aan zichzelf te danken hebben als het vanavond degradeert, want in Charleroi is het intussen 3-1 geworden. Kortrijk kijkt dus weer tegen twee goals achterstand aan.