© Alfa Romeo Sauber F1 team

Alfa Romeo Sauber F1 team presenteert nieuwe F1-bolide

Het Zwitserse Alfa Romeo Sauber F1 team heeft deze middag haar nieuwe wagen aan het grote publiek voorgesteld, de Alfa Romeo Sauber C37. Daarmee keert meteen ook Alfa Romeo terug naar de Formule 1.

F1journaal.be

Enige tijd geleden kondigden Alfa Romeo en het Sauber F1 team hun samenwerking aan. De Zwitserse renstal eindigde het voorbije F1-seizoen als laatste en hoopt door de intense samenwerking met Alfa Romeo weg te geraken van de allerlaatste plaats.

Alfa Romeo behoort tot dezelfde groep als Ferrari, waarmee Sauber al enige tijd een intense samenwerking heeft. Alfa Romeo is opnieuw nadrukkelijk aanwezig in de Formule 1 terwijl Ferrari Charles Leclerc als rijder posteert bij de renstal.

Charles Leclerc maakt deel uit van de Ferrari Young Driver Academy, het talentenprogramma van de Scuderia. Leclerc vervangt Mercedes-protégé Pascal Wehrlein en zal samen met de Zweed Marcus Ericsson het rijdersduo vormen. Wehrlein op zijn beurt wordt niet in de steek gelaten door Mercedes. De Duitser zal dit jaar opnieuw deelnemen aan de DTM, de raceklasse die hij in 2005 op zijn naam schreef.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1