Ze stuurde een bompakket naar president Obama, maar dankzij één klein detail kon ze ontmaskerd worden

© AP

Een klein kattenhaar heeft speurders geholpen om de vrouw te ontmaskeren die van plan was om voormalig president Barack Obama te vermoorden. Dat blijkt uit documenten van de rechtbank in Texas.

nadb

In oktober vorig jaar verstuurde Julia Poff (46) drie pakketjes met explosieven naar onder meer oud-president Barack Obama en Greg Abbott, gouverneur van Texas.

© AP

Terwijl het pakket voor Obama onderschept kon worden, was dat niet het geval bij de gouverneur. Hij deed het pakket zelf open. Gelukkig kwam het daarbij niet tot ontploffing. Als dat wel zo was geweest, had hij ernstige brandwonden kunnen oplopen of zelfs dood kunnen zijn.

Kattenhaar

Uiteindelijk kwamen de onderzoekers van de FBI Julia Poff op het spoor. De aankoop van een pakje sigaretten en de resten van een eerdere adressticker op een van de bompakketten gaven daartoe de aanzet.

Het was echter één klein detail dat voor de doorbraak zorgde. Onder het verzendlabel van het pakket naar voormalig president Barack Obama vonden de speurders een klein kattenhaar. Na microscopisch onderzoek bleek het haar overeen te komen met dat van een van de katten van Poff.

Bij een huiszoeking werd vervolgens nog een grote voorraad vuurwerk gevonden in haar garage. De vrouw kreeg deze maand zes aanklachten op haar naam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen