© Hollandse Hoogte

Partij van Mark Rutte heeft nieuwe voorzitter

De leden van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VDD) van de Nederlandse premier Mark Rutte hebben Christianne van der Wal verkozen tot nieuwe partijvoorzitter. Dat is zaterdag bekendgemaakt op een VVD-congres in Nieuwegein. Haar voorganger Henry Keizer moest in mei opstappen na beschuldigingen dat hij zich als uitvaartondernemer zou hebben verrijkt.

De leden van de VVD konden van 7 tot 17 november digitaal of per telefoon hun stem uitbrengen. Er werden ruim 6.000 stemmen uitgebracht.

De 44-jarige Christianne Van der Wal haalde het van haar enige concurrent Bram Cool met 73 procent van de stemmen. Van der Wal was de kandidaat van het partijbestuur. Cool was naar voren geschoven door het VVD-netwerk Liberaal Groen.

Henry Keizer, een vertrouweling van Rutte, kocht volgens onderzoeksjournalisten van Follow the Money in 2012 voor te weinig geld het uitvaartbedrijf De Facultatieve. Hij zou daarbij een dubbele pet op hebben gehad. Keizer sprak van “onware beschuldigingen en insinuaties”, maar besloot in mei toch zijn functie neer te leggen.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER