Na aanslagen met reeks bompakketten opnieuw explosie in Austin

© AFP

Na een reeks aanslagen met bompakketten zijn zondagavond in de Amerikaanse stad Austin volgens de politie opnieuw twee personen gewond geraakt bij een explosie. Onduidelijk is nog of het om een nieuwe aanslag gaat. De slachtoffers zouden twee mannelijke twintigers zijn. Enkele uren voor de explosie hadden de autoriteiten een hogere beloning beloofd voor wie tips heeft die kunnen leiden tot de arrestatie van de daders.

adm

Eerder deze maand kwamen al een man en een tiener om door drie bompakketten. Ook raakten twee vrouwen gewond, waarvan één ernstig. De vrouw is een latina, de andere slachtoffers zijn Afro-Amerikanen. De politie onderzoekt of het om een haatmisdrijf gaat, maar sluit niet uit dat er andere motieven spelen.

Zondag nog riep de politiebaas van Austin, Brian Manley, de dader(s) op om zich aan te geven. “We willen begrijpen wat u tot op dit punt brengt”, zei hij, volgens Amerikaanse media “We denken dat de recente explosies waren bedoeld om een boodschap te sturen.”

Na de explosies van zondag riep hij ook iedereen op die binnen een halve mijl van de laatste explosie woont binnen te blijven. “Raak geen pakketten aan, ga zelfs niet dichter.”

In een latere update zei Manley dat de politie vermoedt dat de explosie verband houdt met de drie bompakketten van eerder deze maand. Hij gaf wel toe dat er verschillen waren: bij de eerdere ontploffingen waren de pakketten bij de slachtoffers thuis afgeleverd. Bij de bom die zondag afging, werd ook een ander ontploffingsmechanisme gebruikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen