© imago images/Pro Shots

Hartverwarmend gebaar: ex-speler Loïs Openda draagt steentje bij aan crowdfunding voor noodlijdend Vitesse

Er is een crowdfunding gestart om het noodlijdende Vitesse financieel bij te staan. De nieuwe hoofdtrainer John van den Brom heeft daarvoor het startschot gegeven: "Dit is het moment om de club te steunen. Met meerdere oud-Vitessenaren trap ik dit initiatief daarom graag af. Ik roep iedereen op om zijn geel-zwarte hart te laten spreken en massaal op te staan voor onze club. Vitesse mag niet verdwijnen.”

Jeroen Kapteijns

Samen met John van den Brom hebben inmiddels ook oud-spelers en -stafleden als Guram Kashia, Loïs Openda, Henk ten Cate, Matúš Bero, Milot Rashica, Leo Beenhakker, Wilfried Bony, Lewis Baker, Remko Pasveer, Hans van Arum, René Eijer, Arnold Kruiswijk en Matt Miazga gedoneerd voor hun club, zodat er al een startbedrag van 50.000 euro is. Een Vitesse-supporter was op eigen houtje al begonnen met een crowdfunding die 20.000 euro heeft opgeleverd. Dit bedrag wordt toegevoegd aan de nu opgestarte officiële crowdfunding. Na anderhalf uur staat de teller op 185.000 euro.

Crowdfunding ‘hartverwarmend’

Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes: "Het is prachtig om te zien hoe het nieuws over het mogelijk intrekken van onze licentie heeft geleid tot meerdere hartverwarmende initiatieven. In overleg met diverse oud-spelers en supporters is uiteindelijk de crowdfunding ‘Voor Geel-Zwart’ ontstaan. Hiermee hopen we aan alles en iedereen in Nederland te laten zien dat Vitesse leeft.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal