Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Red Flames laten overwinning schieten (2-2)

De Red Flames.Beeld Photo News

De Red Flames hebben hun heenwedstrijd van de halve finales van de play-offs, op weg naar het WK van volgend jaar in Frankrijk, niet kunnen winnen. De Belgische voetbalvrouwen speelden in Leuven 2-2 gelijk tegen Zwitserland. De terugwedstrijd wordt dinsdagavond in het Zwitserse Biel afgewerkt.

De Flames namen meteen een vliegende start. Na vijf minuten combineerden ze zich een weg door de Zwitserse defensie. Cayman stond aan het eind van de actie en bracht de Flames met een knap schot in de verste hoek meteen op voorsprong, 1-0.

Na rust openden de Flames opnieuw enthousiast. Wullaert trapte de eerste doelkans op doelvrouw Thalmann. Zwitserland leek te kraken, maar op de tegenaanval viel de gelijkmaker plots uit de lucht. Invalster Lehmann schoof een afgeweken bal voor een leeg doel tegen de touwen.

De Flames toonden zich niet van slag. Op een hoekschop joeg De Neve de 2-1 snoeihard tegen de netten. Lehmann ontpopte zich intussen tot spilfiguur bij de bezoekers. De rechtsbuiten deed drie minuten voor tijd de Belgische fans versteld staan met een tweede treffer. Wullaert miste in de toegevoegde tijd de laatste kans, het bleef 2-2.