Bayern zet Dortmund onder druk met zege op veld van Hoffenheim

Bayern München heeft in de Bundesliga de jacht op koploper Borussia Dortmund ingezet met een overwinning bij subtopper Hoffenheim (1-3). Leon Goretzka had een groot aandeel in de zesde opeenvolgende competitiezege van de Rekordmeister met twee goals voor rust.

Na de pauze had Bayern het moeilijk. Nico Schulz verhoogde na een uur de spanning in het duel, maar de thuisploeg kon geen gelijkmaker afdwingen. Doelman Manuel Neuer hield zijn ploeg overeind en Robert Lewandowski besliste het duel in de 87e minuut met 1-3.

Voor Hoffenheim was het de eerste nederlaag in elf duels. Bayern komt als nummer twee op drie punten van het Borussia Dortmund van Axel Witsel, dat zaterdag op bezoek bij nummer vier RB Leipzig aantreedt.