© Getty Images/iStockphoto

“Het was een halve bollenwinkel”: Tongerse fitnessboy riskeert 24 maanden voor opzetten drugshandel

Tongeren -

Een 24-jarige Tongenaar riskeert 24 maanden cel en een boete van 12.000 euro omdat hij er een drugshandeltje op nahield. De man verkocht onder andere cannabis, cocaïne en anabolen. “Het was een halve bollenwinkel.”

De bal ging aan het rollen toen de sportieve twintiger op 4 januari 2023 bezoek kreeg van een deurwaarder en de politie bijstand verleende. In de woning van de man vonden de speurders een cannabisplantage van twintig plantjes. “Voor eigen gebruik, ik rookte toen veel”, gaf de twintiger toe.

Op 25 maart 2023 kwam de man weer in het vizier van de speurders, nadat hij door de politie aan de kant was gezet voor een onbetaalde boete. “Toen werden cannabis en xtc gevonden”, aldus de aanklager. “Tijdens de huiszoeking die volgde, vonden de inspecteurs nog xtc-pillen, anabolen, cocaïne en een boksbeugel.” De man bekende dat hij er een drugshandeltje op nahield: “Ik had zo’n tien tot twintig klanten, maar ik verdiende er niet veel mee.”

Fitnesswedstrijden

De Tongerse aanklager eist een celstraf van 24 maanden en een boete van 12.000 euro, eventueel onder voorwaarden, voor het bezit en de verkoop van drugs. Voor de boksbeugel wordt een bijkomende boete van 800 euro gevraagd.

Zijn raadsman kan akkoord gaan met een straf onder probatie-uitstel. “Er is een halve bollenwinkel aangetroffen, maar hij was niet de grote verkoper”, klonk het. De man zelf beweert ondertussen in een depressie beland te zijn. “Door in de gevangenis te zitten”, sprak hij. “Voordien deed ik mee aan fitnesswedstrijden. Ik wilde prof worden. Maar door in de cel te zitten, heb ik dat plan moeten opbergen.”

Vonnis volgt op 14 juni. (shde)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer