© Alex Whitehead/SWpix.com

Diederick Schelfhout verovert eerste Belgische medaille op WK paralympisch baanwielrennen

De Belgische delegatie op het WK paralympisch baanwielrennen in Rio de Janeiro heeft een eerste medaille binnen. Diederick Schelfhout (CS3) reed donderdag in de kwalificaties naar de tweede beste tijd op de 3 kilometer individuele achtervolging. In de finale pakte hij vervolgens zilver.

Schelfhout reed in de kwalificaties naar 3:37.769. Enkel de Australiër David Nicholas (3:36.792) was sneller. Hij was later op de avond, vanaf 23u30 Belgische tijd, de rechtstreekse tegenstander van Schelfhout in de finale. Daarin was Nicholas opnieuw sneller dan Schelfhout, die dus zilver pakte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Ewoud Vromant (C2, rechterbovenbeenamputatie) heeft zijn start allesbehalve gemist. De Herzelenaar maakt zijn debuut op het WK en deed dat met een zesde plaats op de 3 kilometer individuele achtervolging. Vromant plaatste met 3:56.563 een nieuw Belgisch record. Hij verbeterde zijn eigen tijd met maar liefst elf seconden.

© Alex Whitehead/SWpix.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Baanwielrennen