Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Club Brugge kan zich niet plaatsen voor de finale van Conference League: 1-1-gelijkspel tegen Fiorentina

Doelman Simon Mignolet.Beeld BELGA

Het zag er lange tijd goed uit, maar Club Brugge heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de Conference League. Op eigen veld kwam blauw-zwart na een late strafschop tegen niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Fiorentina, dat de heenmatch met 3-2 had gewonnen.

Een uitverkocht Jan Breydel, een stralend lentezonnetje en een Club met vertrouwen na de zege bij Antwerp. Alle ingrediënten leken aanwezig voor een historische Europese avond voor Club Brugge, dat een achterstand van één goal moest goedmaken tegen Fiorentina in de jacht op een finaleplaats in de Conference League.

In een nerveus wedstrijdbegin probeerde Club de match in handen te nemen. Er waren een paar momentjes van dreiging, maar bij de eerste kans was het meteen raak. De Cuyper raakte een voorzet van Vanaken en de bal verdween in de verste hoek: 1-0.

Middenvelder Maxim De Cuyper (rechts).Beeld Photo News

Daarna moest Club in de loopgraven, want de Italiaanse druk nam toe. Mignolet kwam als winnaar uit een duel met Gonzalez en Ordoñez blokte een schot van Belotti af. Ook Dame Fortuna hielp een handje toen een knal van Kouamé op de lat uiteenspatte en niét over de achterlijn botste.

Club begon met een voorsprong aan de tweede helft en kwam ook goed uit de kleedkamer, maar Fiorentina nam het dirigeerstokje snel weer over. De troepen van Hayen moesten op de toppen van hun tenen lopen om te overleven. Dat lukte ook, wéér met het nodige geluk: Biraghi schilderde een vrije trap tegen de lat, een minuut later kopte Kouamé tegen de paal.

Blauw-zwart leek zich naar verlengingen te slepen, tot Mechele in de laatste tien minuten Nzola in het gezicht trapte in de zestien - strafschop voor Fiorentina. Mignolet koos de goeie hoek, maar kon de trap van Beltran niet keren.

Club kwam niet meer tot de 2-1 en moest zo het finaleticket aan de Italianen laten. Over de twee wedstrijden heen niet eens onverdiend, maar natuurlijk wel een bittere pil voor blauw-zwart.