De optocht en andere festiviteiten brengen jaarlijks heel wat volk op de been.© EPA-EFE

Brussel tien dagen lang in regenboogkleuren gehuld voor Pridefestival

De Brussels Pride heeft zijn programma voor de editie van dit jaar bekendgemaakt. De Pride zelf vindt plaats op zaterdag 18 mei, maar de dagen voordien wordt in de hoofdstad de Brussels Pride Week georganiseerd. Verschillende gebouwen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zullen verlicht en versierd worden in de kleuren van de regenboogvlag.

scl
Bron: BELGA

Het officieel startschot van de Brussels Pride Week is op woensdag 8 mei in het Huis van Culturen in Molenbeek vanaf 15 uur. Tien dagen lang vinden in heel het gewest concerten, vertoningen, voorstellingen en workshops plaats. Ook zullen verschillende ontmoetingen met Europese delegaties plaatsvinden.

Op zaterdag 18 mei vindt dan de Pride zelf plaats. Vanaf 14 uur vertrekt de optocht vanaf de Kunstberg door de hoofdstad. Als onderdeel van het Belgische voorzitterschap van de Raad van Europa heeft Brussels Pride dit jaar de organisatoren van de Europride in Thessaloniki uitgenodigd om deel te nemen aan de mars.

Manneken Pis

Op het podium op de Kunstberg vinden verschillende optredens en dj-sets plaats van onder meer MUSTII, Alice on the Roof, Gustaph, het danstrio Trinxx, AZO en RAQL.

Verschillende gebouwen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zullen verlicht en versierd worden in de kleuren van de regenboogvlag. Ook Manneken Pis zal voor de gelegenheid zijn speciaal ontworpen kostuum aantrekken. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer