Iconische tegeltjes in Waaslandtunnel moeten eraf na zoveelste incident

De Waaslandtunnel is vrijdagavond opnieuw even afgesloten geweest omwille van vallende brokstukken. De voorbije maanden moest de tunnel al meerdere keren dicht vanwege soortgelijke problemen. Daarom heeft het Agentschap Wegen en Verkeer beslist om alle tegeltjes te verwijderen, schrijft Het Laatste Nieuws.

dst

“De tunnel op zich is volledig structureel in orde. Het zijn wel de tegeltjes die naar beneden blijven vallen”, zegt Jef Schoenmakers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). AWV neemt daarom nu na het zoveelste incident een drastische beslissing, de tegels gaan er af. “Met spijt in het hart, maar de veiligheid gaat voor.”

In tegenstelling tot de Sint-Annatunnel, vooral bekend als de voetgangerstunnel, is de Waaslandtunnel geen beschermd erfgoed en kunnen de duizenden tegels zonder problemen verwijderd worden. “We beseffen wel dat het gaat om een bekend stadsgezicht. We sluiten daarom ook niet uit dat de tunnel achteraf terug betegeld zal worden. Maar nu gaat onze eerste prioriteit naar het beveiligen”, aldus Schoenmakers in Het Laatste Nieuws.

© politie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER