Vandoorne na eerste oefensessies in Abu Dhabi: "Het ziet er allemaal erg close uit"

© McLaren F1 team

Stoffel Vandoorne blikt redelijk positief terug op de eerste oefensessies in Abu Dhabi. Hij verwacht zich op zaterdag echter wel aan een erg close gevecht.

F1journaal.be

Vandoorne was tijdens de twee oefensessies respectievelijk achtste en twaalfde. Tijdens beide sessies was Vandoorne bijna even snel als Alonso. Onze landgenoot blikt dan ook tevreden terug op de eerste twee sessies op het Yas Marina Circuit.

"Het was een redelijk goede dag voor ons," blikt Vandoorne terug. "De eerste oefensessie is niet de meest belangrijke sessie hier aangezien deze plaatsvindt onder erg warme omstandigheden. De focus ligt dan ook meer op de tweede oefensessies. Dan zien we immers dezelfde omstandigheden en temperaturen als tijdens de kwalificatie en de race."

Het belooft op zaterdag echter een intense strijd te worden want net als tijdens heel wat andere raceweekends liggen de rondetijden in het midden van het rijdersveld erg dicht bij elkaar.

"Het was een redelijk positieve dag. We voelden ons comfortabel in de wagen en het middenveld ziet er erg close uit. We bevinden ons in een close gevecht met Force India, Renault en Williams."

"We hebben vandaag heel wat zaken geprobeerd en indien we morgen alles goed voor elkaar krijgen en enkele goede, zuivere, rondjes kunnen neerzetten en dan bevinden we ons normaal gesproken in een sterke positie," besloot Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: