Verlies voor projectontwikkelaar Ghelamco

Paul Gheysens© carlo coppejans

Ghelamco, het vastgoedbedrijf van de familie Gheysens, heeft het voorbije jaar verlies geleden. Dat blijkt uit de jaarresultaten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven.

jvh
Bron: BELGA

De Ghelamco groep (België, UK, Frankrijk en Polen) moet voor het volledige boekjaar 2023 een onderliggend nettoverlies in de boeken schrijven van 6,7 miljoen euro. Inclusief de waardevermindering op de kosten voor het – nooit gerealiseerde – Eurostadion in Brussel voor een bedrag van 25,2 miljoen euro brengt dat het nettoverlies op 31,9 miljoen euro. 

De vastgoedgroep, die in 1985 werd opgericht door Paul Gheysens, had last van waardeverminderingen (54,3 miljoen euro), in het bijzonder in Polen. Anderzijds werden voor 68,3 miljoen euro aan waardevermeerderingen geboekt. 

De groep zegt een goed tweede halfjaar achter de rug te hebben. In de eerste zes maanden van dit jaar zullen drie commerciële projecten worden opgeleverd waarvoor bindende verkoopovereenkomsten zijn getekend, goed voor naar schatting 160 miljoen euro inkomsten. Daardoor kan de groep de netto financiële schuldpositie - de groep heeft een netto financiële schuld van 1,336 miljard euro - afbouwen. Het zakenmodel van de groep blijft “robuust”, verzekert Ghelamco.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen