Schepen Bert Vangenechten van Rijkevorsel staat bij een oude praatpaal en vintage parkeermeters die de gemeente online veilt.© Bart Van den Langenbergh

Inboedel gemeentehuis gaat onder de hamer: “Ook oude parkeermeters en praatpaal staan te koop”

Rijkevorsel -

De gemeente Rijkevorsel veilt een deel van de inboedel van het gemeentehuis in de Molenstraat omdat het gebouw binnenkort helemaal wordt vernieuwd. Onder de te veilen materialen bevinden zich enkele bijzondere stukken zoals een praatpaal, oude parkeermeters en het bureau van de burgemeester.

Bart Van den Langenbergh

Via een online veiling gaan in totaal 144 kavels met in onbruik geraakte materialen van de gemeente Rijkevorsel onder de hamer. Op de lijst staan niet alleen meubilair en fietsen maar ook grasmaaiers en brandhout. Ook een deel van de inboedel van het gemeentehuis in Rijkevorsel wordt verkocht. En daar zijn enkele bijzonder stukken bij. “Vroeger waren in de kelder van het gemeentehuis het politiekantoor en een bijhorend verkeerscentrum gehuisvest”, zegt Bert Vangenechten (N-VA), schepen van Sociale Zaken in Rijkevorsel. “In de kelder staan daarom nog enkele oude parkeermeters waar je nog oude Belgische franken moest insteken en ook een typische, oranje praatpaal van naast de autosnelweg. Wellicht is er voor deze stukken extra veel belangstelling.”

Bureau

Voor de praatpaal stond de bieding vrijdagmiddag al op 570 euro. Een van de oude parkeermeters levert voorlopig een bedrag van 200 euro op. “Ook de bureau van onze burgemeester Dorien Cuylaerts staat mee op de lijst van de te verkopen spullen. En we doen ook een buste van Guido Gezelle en een bronzen beeldje van de Leeuw van Waterloo weg”, legt Bert Vangenechten uit.

De online veiling sluit op maandag 22 april om 19.30 uuur. De verkochte materialen moeten op maandag 29 april worden opgehaald, ofwel op het gemeentehuis ofwel aan de gemeentelijke werkplaats in de Vijversweg in Rijkevorsel.

Schepen Bert Vangenechten toont ook het bureau van de burgemeester op het gemeentehuis in Rijkevorsel.© Bart Van den Langenbergh

Verhuis

De administratieve diensten van het gemeentehuis zijn op donderdag 25 april en vrijdag 26 april gesloten wegens de verhuis naar een nieuwe, tijdelijke locatie in het Klooster in de Molenstraat, in de OCMW-site op het Prinsenpad of in de Leo Pleysierbibliotheek. De renovatie van het gemeentehuis, dat dateert van 1987, start begin mei en duurt ongeveer twee jaar.

belgaveilingen.be/nl/veiling/rijkevorsel/304360

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rijkevorsel